header foto
 
Bestuursinfo

Graag stellen wij aan u voor

Nieuws afbeelding 3-4-2018
Deze week stellen wij u voor aan:

Wie ben je? 
Peter Lagerwaard, 53 jaar, getrouwd met Monique van Stokkum, geboren in Den-Haag en via Leiden en Amsterdam uiteindelijk in Limmen terecht gekomen waar we wonen met onze drie kinderen Yvo, Cas, Lieve en twee roodharige katten (broer en zus), Ginger en Chili.

Hockey je zelf of heb je ooit gehockeyd? Nee, ik heb vroeger altijd gevoetbald. Vrij fanatiek zelfs. Ik heb het geschopt tot de laatste 80 van Nederland, maar een knieblessure stond een carrière als, ongetwijfeld middelmatige, prof in de weg.

Wat is je binding met MHCC? Ik heb drie hockeyende kinderen. Yvo is ooit begonnen bij MHCC door zijn toenmalige buurjongen en speelt nu in HBS JA1, Cas speelt in JB1 en Lieve speelt in MD3. Daarnaast ben ik alweer een tijdje actief als vrijwilliger. Coachen, teammanagement, sponsorcommissie, D-kamp, lijncoördinator en de vrijwilligerscommissie en allerlei hand en spandiensten. Dat komt overigens mede door mijn vrouw die de oud-voorzitter (Arjen Veter, mijn overbuurman) bijna elke avond na het eten naar de club zag gaan en zei, ‘Wat zielig voor die man. Moet jij ook niet eens wat gaan doen?’. En wat de vrouw wil, geschiedt zoals elke man weet.

Welke rol heb je binnen het bestuur? Ik word verantwoordelijk voor alle hockeytechnische zaken voor zowel de senioren als junioren en zal me blijven bemoeien met de VrijCom (vrijwilligerscommissie) om meer mensen te enthousiasmeren om vrijwilliger te worden. Het geeft voldoening en plezier, je leert nieuwe mensen kennen en nieuwe vaardigheden.

Wat ik hoop te bereiken? Behalve een tweede waterveld en een videosysteem;-)? Dat iedereen met plezier op zijn of haar niveau kan spelen en zich kan ontwikkelen. Daarnaast ga ik mijn best doen om meer mensen actief bij de club te betrekken én de jeugd te enthousiasmeren voor het coachen en fluiten. In mijn optiek zijn coachen en fluiten de goedkoopste leiderschapstraining die je op jonge leeftijd kan doen. Je hebt er de rest van je leven plezier van.