Castricum - Noordwijk

Nieuws afbeelding 14-5-2018
Castricum behaalt cruciale zege op concurrent Noordwijk
Castricum – Noordwijk (3- 1) 4- 2

Zondag 13 mei stond bij de hockeyspeelsters van vanmiddag al enige tijd met rood aangestreept in de agenda. Die dag moest het gebeuren voor beide teams, die zo graag willen promoveren naar de 2e Klasse. Vandaag was het zover en Castricum trok uiteindelijk met de 4- 2 zege aan het langste eind. Op basis van de hele wedstrijd was dat verdiend. Zo zette Castricum een belangrijke stap in de richting van promotie.
Castricum startte in haar vertrouwde opstelling. Opvallendste speelster vandaag was invaller Jet Kramer als extra aanvalster. De kleindochter van onze bekende voetbaltrainer, Rob Kramer, liet zien uit het goeie hout gesneden te zijn. Kramer speelde met lef en was direct betrokken bij de 3e Castricumse goal.
Castricum startte sowieso goed aan de wedstrijd. Dat kon niet gezegd worden van de tegenstander. De bezoekers startten slordig en hadden veel moeite met de opbouw van achteruit. Na vijf minuten leidde dat al tot de openingsgoal van Castricum.
De thuisploeg mocht een strafcorner nemen die slim was uitgelokt door aanvoerdster Naomi Schermer. Maxime Mobach schoot eerst op de paal, waarna Eva Nolting knap binnenschoot, 1- 0.

Castricum had de smaak te pakken en kreeg binnen het kwartier nog drie behoorlijke kansen na voorbereidend werk van Eva Nolting en Laura Dijkhuizen. Tot tweemaal toe stuitte Maxime Mobach op de uitstekende keepster van Noordwijk, Corine Vos. Niet getreurd, want de volgende aanval diende zich al weer aan. Isa Schut, de ongekroonde wereldkampioene bal veroveren, zette Melissa van Straaten aan het werk. Van Straaten speelde de bal over de uitkomende keeper, waarna het wippertje van de lijn werd gehaald!

Halverwege de 1e helft kwam Noordwijk onverwachts op gelijke hoogte. Keepster Alies Dekkers redde in eerste instantie nog, maar had geen antwoord op de inzet van de compleet vrijstaande Myrthe van der Meer. Zo stond het ineens 1- 1 terwijl het al 3- 0 had moeten staan. Castricum kwam echter snel weer op voorsprong en werd daarbij geholpen door een blunder in de Noordwijk verdediging. Eén van de speelsters speelde de bal onder druk zo maar in de stick van Eva Nolting en die wist daar wel raad mee. Nolting liep een paar passen met de bal en speelde de bal met veel gevoel precies in de loop van Maxime Mobach. De klasse spits van Castricum aarzelde niet en flatste de bal buiten bereik van Corine Vos binnen, 2- 1.

De goal gaf de thuisploeg een extra zetje in de rug en Castricum liet nu haar beste spel zien. Kans op kans kreeg de ploeg van coach Daan van der Helm en Djurre Roggeveen! Tiffany Baltus met de backhand, Naomi Schermer van dichtbij en Tiffany Baltus nog een keer met twee medespeelsters vrij voor de goal. Helaas, de bal wilde er niet in. Pas vlak voor rust wist Castricum het grote overwicht uit te drukken in een derde goal. Amber Brakenhoff scoorde beheerst vanaf de strafbal stip nadat Jet Kramer van de sokken was gelopen, 3- 1.

Met de wetenschap dat met slechts één goal van Noordwijk het weer een wedstrijd was, kon het duel nog alle kanten op. En naar mate de 2e helft vorderde bekroop je als toeschouwer ook dat gevoel. Met wat kleine omzettingen was het nu Noordwijk dat de wedstrijd dicteerde. Fabienne Zoutenbier, één van de beste speelsters op het veld, sloeg een strafcorner snoeihard door het midden, 3- 2. Noordwijk geloofde er weer in en bij Castricum kwam onzekerheid in het spel. Weinig rust aan de bal, gehaast spel zonder te kijken, veel balverlies en een tegenstander met enkele moeilijk te bespelen speelsters.

Castricum had het er moeilijk mee. Vooral Nadine Eggink en Fabienne Zoutenbier liepen regelmatig over hun Castricumse tegenstander. Ondanks de dreiging leverde het spel van Noordwijk maar weinig uitgespeelde kansen op. Na een minuut of twintig luwde de Noordwijkse storm en kwam Castricum langzaam maar zeker weer aan hockeyen toe. Vijf minuten voor tijd leek Maxime Mobach het spannende duel te beslissen uit een strafcorner, maar met een magnifieke redding stak Corine Vos daar een stokje voor.

Nadat Maxime Mobach nog de lat had geraakt, besliste Isa Schut uiteindelijk de wedstrijd. Corine Vos had nog wel een antwoord op de inzet van Amber Brakenhoff, maar de rebound van Isa Schut was zelfs Vos te machtig, 4- 2.

De druiven waren zuur voor Noordwijk, dat zich na afloop beklaagde over de scheidsrechters en de tegenstander. Dat was de reactie van een slecht verliezer. Noordwijk begon niet goed aan het duel en dan is het altijd moeilijk om dat tijdens een wedstrijd om te buigen. Toen dat uiteindelijk lukte stond het al 3- 1 voor Castricum, dat wel goed aan de wedstrijd begon.

Op basis van de 1e helft is de zege dan ook verdiend. Castricum voegt drie belangrijke punten toe aan het totaal. Lang nagenieten is er niet bij, want over 2 weken volgt de volgende kraker, uit tegen Ypenburg. Met de instelling van vandaag heb ik alle vertrouwen op een goed resultaat!