header foto
 
Hockeyzaken

Voorlopig trainingsschema 2019-2020

Nieuws afbeelding 5-7-2019
Beste leden,

In de bijlage vinden jullie het voorlopige trainingsschema voor het seizoen 2019/2020. Het schema is voorlopig omdat dit nog ingevuld moet gaan worden met (jeugd)trainers die hun rooster pas in augustus krijgen. 

Nieuwe aanpak
Het trainingsschema is volgens een nieuw concept ingericht. Teams zijn bij deze nieuwe aanpak aan elkaar gekoppeld waarmee nog meer saamhorigheid gecreëerd kan worden. 

Een aantal voorbeelden zijn hieronder uitgewerkt.

De D en C jeugd zal 1x per week met elkaar op 1 veld trainen. Dit is een technische training waar alle spelers op zijn of haar eigen niveau kunnen trainen maar tegelijkertijd hetzelfde qua methodische lijn krijgen aangeboden. Deze trainingen worden begeleid door een hoofdtrainer die geassisteerd wordt door een aantal trainers die de oefenvormen begeleiden. Naast het feit dat iedereen dezelfde lijn volgt is er ook ruimte om in andere groepsvormen te trainen. Denk hierbij aan het indelen op fysieke grootte of op snelheid. 

De Funkeys en de Guppen trainen op woensdag en kunnen op zondag mini-wedstrijdjes spelen. De F-jeugd traint op maandag en woensdag. We hebben gemerkt dat dat deze groep jonge kinderen vaak vermoeid waren op vrijdag en hopen hiermee wat meer rust te laten ontstaan. 

De keepers in de jongste jeugd hebben op de vrijdag keeperstraining op het veld van de E6 en E8. Zo kunnen ze ook ingezet worden bij de oefeningen en wedstrijdjes. 

Dames 1, dames 2 en meisjes A1 worden meer aan elkaar gekoppeld. Zo staan dames 1 en dames 2 op hetzelfde veld waardoor de mogelijkheid er is om samen te trainen. Dit zelfde is het geval bij de herenlijn

Dames 3, Jong dames, MA2, MA3 staan ook bij elkaar in het schema zodat ook hier een samenwerking kan ontstaan. Zo is, indien nodig, de hulp bij invallen makkelijker te regelen. 

De keepers staan niet meer op veld 3 maar komen op het begin van veld 2 te staan. Dit geldt hetzelfde voor de 65-plussers en de G-hockeyers. Het is belangrijk dat deze doelgroepen "letterlijk" meer zichtbaar worden voor de club.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan….

Zoals jullie kunnen lezen is er nagedacht over dit schema en hopen wij ook dat wij het op deze manier kunnen vullen met trainers. Het geeft ons allemaal de mogelijkheid om op het waterveld te trainen. Tevens is er ook genoeg ruimte om, waar nodig, te schuiven naar 1 van de zandvelden. Veld 3 wordt een overloopveld en kan ingezet worden door de trainers van alle teams. Maar ook is er hierdoor ruimte om door de week bijvoorbeeld een oefenwedstrijd te spelen.

We hopen dat iedereen hiermee voldoende is ingelicht en gaan dit schema spoedig in LISA/app verwerken.

Hartelijke groet,
TC MHCC

Bijlage