Bestuursinfo

Corona update

Nieuws afbeelding 15-4-2021
Tijdens de persconferentie van dinsdag 13 april heeft de overheid aangegeven dat de huidige lockdown tot minimaal 28 april wordt verlengd. Dit betekent dat alle bestaande maatregelen blijven gelden en er geen versoepelingen zijn aangekondigd.

Voor de hockeysport betekent dit concreet:
- Hockeyers tot en met 26 jaar mogen op de eigen vereniging trainen en onderling spelen zonder beperkingen.
- Hockeyers vanaf 27 jaar mogen alleen trainen in (maximaal) 4-tallen met inachtneming van de afstandsregels. Dat betekent dat zij tijdens de training 1,5 meter afstand moeten houden.
- Wedstrijden tussen verenigingen zijn niet toegestaan.
- Topsporters mogen wel trainen en competitie spelen. Sinds 8 december vallen spelers en speelsters uit de beide Hoofdklassen onder deze benoemde groep topsporters. Dit betekent dat Hoofdklasseteams wel, onder strikte voorwaarden, weer mogen trainen en competitie spelen.

Lees op de KNHB site de actuele berichtgeving rondom de invloed van Covid op de hockeysport.

Registratie verplicht
Iedereen (vanaf 13 jaar) die ons sportpark bezoekt, moet zich registreren. Deze gegevens zijn nodig bij een eventueel bron- en contactonderzoek. Juiste registratie kan voorkomen dat een heel team in quarantaine moet op moment dat er een besmetting bij een van onze leden wordt geconstateerd. Om dit proces snel en makkelijk te laten verlopen hangen er bij het hek en bij het clubhuis QR-codes die je met je telefoon kunt scannen. Via de QR-code kom je op de registratiepagina van de club. Je kunt op de dag zelf ook al vooraf registreren via https://mhcc.nl/registratie. Let op iedere keer als je op het sportpark aanwezig bent, moet je je opnieuw registreren.

Wanneer kom je wel/niet naar de club?
Blijf thuis als je klachten hebt, in afwachting bent van een test maar ook als je in thuisquarantaine zit. Je blijft ook thuis als een huisgenoot naast milde corona klachten ook koorts heeft of last van benauwdheid of in afwachting is van een testuitslag.

MHCC Coronateam
Wanneer je vragen hebt of wanneer jij of een van jouw spelers positief is getest op corona, meld dit dan bij het coronateam van MHCC via [email protected] of via 06-28174066.

Met sportieve groet,
Bestuur MHCC