header foto
 
Hockeyzaken

Bekendmaking nieuwe teams en Let's Roll 25.06.22

Nieuws afbeelding 31-5-2022
Beste (ouders van) leden,

Graag informeren wij jullie over de planning tot en met het einde van het seizoen, de bekendmaking van de nieuwe (jongste)jeugdteams en het trainen in de nieuwe teamsamenstellingen. 

Op vrijdag 17 juni rond 21.00 uur worden de teams bekend gemaakt via ‘Mijn MHCC’ (inloggedeelte LISA) op onze website. Vanaf maandag 20 juni trainen de teams in de nieuwe samenstellingen. Dit loopt door tot de zomervakantie. Het trainingsschema hiervoor maken we zo snel mogelijk bekend. Tot en met vrijdag 17 juni trainen de teams in hun huidige samenstelling.  

Let’s Roll
Op zaterdag 25 juni vindt Let’s Roll plaats. Dit is een belangrijke dag voor de club en heeft als doel dat de start van het nieuwe seizoen soepel verloopt. Op deze dag zien de jeugdteams én de ouders elkaar. De teams spelen de eerste oefenpotjes (speelschema volgt op een later moment) en de ouders/verzorgers kunnen afspraken maken over de taken en rollen rondom de nieuwe teams voor het komende seizoen. 

Over overige organisatorische zaken zoals bijvoorbeeld het inleveren van de keepersmaterialen en teambegeleiding, wordt iedereen zo spoedig mogelijk ingelicht. Houd hiervoor de MHCC-app of de website goed in de gaten.

Over de indeling
Elk jaar staan we als TC in combinatie met de Technische Staf voor de mooie en soms ook moeilijke uitdaging om een passend team te vinden voor alle (jeugd-)leden. Het is de input van coaches, trainers en hoofdtrainers die tot de teamsamenstelling komt (o.a. via het speler-ontwikkel-systeem dat in onze digitale tool THEO bijgehouden wordt). Hierbij richten we voor de BC-meisjeslijn het 1e en 2e team op sterkte in. In de D doen we dit met het 1e team, evenals in de A. Bij de jongste jeugd wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met spelbeleving en vriendenopgave. Verder is het uitgangspunt dat spelers en speelsters zoveel mogelijk in hun eigen leeftijdscategorie spelen. Er zal een enkele uitzondering zijn naar aanleiding van numerieke uitdagingen, dit zal altijd eerst met de ouders/verzorgers overlegd worden. 

Met sportieve groet,
Technische Commissie
Jeugdcommissie
Jongste Jeugdcommissie