Bestuursinfo

Corona update 10 september

Nieuws afbeelding 10-9-2020
Beste leden, ouders en bezoekers,

In aanvulling op de Corona-update van 27 augustus (zie hieronder) informeren wij je graag over het volgende.

Teamsamenkomst = verplichte online gezondheidscheck
Ben je van plan om met je team - buiten de trainingen en wedstrijden om - samen te komen in het clubhuis? Dan is het verplicht om de gezondheidscheck: COVID-19 Triage te doen. Dit geldt voor alle teamleden en overige aanwezigen.

De online gezondheidscheck kun je hier uitvoeren. Valt de test negatief uit, kom dan niet! Je vormt dan ook geen gevaar voor omstanders. Is dit niet het geval dan ben je uiteraard meer dan welkom en is de club ingedekt. Wij rekenen op ieders medewerking.

Let op eventuele registratieplicht
Bij een aantal clubs moeten alle hockeyers, bezoekers, ouders, coaches/managers, vrijwilligers en scheidsrechters - dus eigenlijk iedereen  - vanaf 13 jaar zich registreren als zij het terrein betreden. Hou er rekening mee dat dit voor wat oponthoud kan zorgen. Veelal is online registratie op de dag zelf ook mogelijk. Check vooraf de website van de club waar je heengaat.

UPDATE 27 AUGUSTUS (ongewijzigd)

· Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
· In het geval van een positieve uitslag, breng dan altijd het bestuur van MHCC op de hoogte via [email protected].
· Iedereen die terugkomt uit een land/gebied met een oranje of rood reisadvies vanwege het coronavirus,gaat 10 dagen in thuisquarantaine. Dit geldt niet voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Ouders mogen hun kinderen tijdens hun eigen thuisquarantaine niet halen of brengen.
· Ben je 18 jaar of ouder? Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten binnen de witte lijnen).
· Personen die tot hetzelfde huishouden behoren, hoeven geen 1,5 meter afstand te houden.
· Volg de looproutes en aanwijzingen (middels lint) op het terrein en in het clubhuis.
· Als een speler symptomen vertoont tijdens het spelen, wordt de speler verzocht te vertrekken.
· Ga zoveel mogelijk thuis naar de wc. De toiletten in het clubhuis zijn wel geopend.
· De kleedkamers en douches zijn gesloten.
· Was regelmatig je handen met water en zeep of gebruik desinfectiemiddel.
· Vermijd drukte.
· Zorg dat je als speler of coach/manager zo kort mogelijk op het clubterrein aanwezig bent. Dit geldt zowel voor trainingen als wedstrijden.

Trainingen
· Voor de training thuis omkleden, ga direct naar het veld om in te lopen en na de training snel naar huis.
· Spelers nemen hun eigen bidon mee.

· Voor de wedstrijd thuis omkleden.
· Schud geen handen.
· Juich samen als er een doelpunt gemaakt is, maar omhels elkaar niet.
· Toeschouwers houden minimaal 1,5 meter afstand van elkaar en van spelers. Er kunnen boetes opgelegd worden door boa’s van de gemeente. Gezinsleden hoeven geen afstand tot elkaar te houden.
· Geforceerd stemgebruik mag niet, klappen wel.
· Kinderen en volwassenen nemen hun eigen bidon met water mee en eventueel wat fruit. Het fruit wordt voorlopig niet gedeeld. Drink niet uit elkaars bidon.
· Tijdens wedstrijden is de bar (let op maximaal 4 personen achter de bar toegestaan) in het clubhuis open voor het kopen van consumpties. Er is een looproute uitgezet. Consumpties worden zoveel mogelijk buiten genuttigd. Er kan alleen met pin betaald worden.
· Voor iedereen (ook kinderen vanaf 6 jaar) is het advies: draag allen een mondkapje wanneer personen die niet tot hetzelfde huishouden behoren in één vervoermiddel naar of van een training of (uit)wedstrijd rijden. Maximaal 4 personen in één vervoermiddel waarvan maximaal 2 van buiten het gezin.
· Desinfecteer keepershelm en cornermaskers en was de keeperskleding. Teams zijn hiervoor zelf verantwoordelijk.
· Na de wedstrijd wordt water of limonade geschonken. Dit is af te halen door een coach, manager of afgevaardigde speler. Nuttig dit zoveel mogelijk buiten. Vanaf 18 jaar is het houden van 1,5 meter afstand hierbij verplicht.
· Check bij uitwedstrijden altijd de regels die gelden van de betreffende club (via hun website) en leef deze na.

Help elkaar
De corona richtlijnen zijn aan veranderingen onderhevig en uiteraard blijven we in de gaten houden wat dit betekent voor de trainingen en wedstrijden.Het bestuur van MHCC is verantwoordelijk voor het naleven van de maatregelen en bevoegd om indien instructies niet worden opgevolgd leden en gasten de toegang tot het terrein te ontzeggen. Help elkaar bij het naleven van deze maatregelen.

Op deze pagina vind je de meest recente berichtgeving van KNHB over de gevolgen van het coronavirus voor de hockeysport.

Met sportieve groet en veel hockeyplezier,

Het bestuur van MHCC