header foto
 

Para Hockey

Twee keer per week is er een training die door een ervaren hoofdtrainer gegeven wordt. Tijdens een afwisselende training wordt de basis van het hockeyspel geleerd. Zoals hoe je de stick goed vasthoudt, de bal kan stoppen en weer overspelen naar je medespelers en vooral ook scoort. De trainers zorgen voor afwisseling en veiligheid tijdens de training en maken iedereen onderdeel van het team. Een keer per maand wordt er een wedstrijd tegen een ander Para-team gespeeld. Deze wedstrijden vinden meestal op zaterdagochtend plaats.

Voor wie is Para-hockey bedoeld?

Para-hockey is bedoeld voor mensen/jongeren waarbij de beperking van dien aard is, dat zij vooral cognitief, sociaal emotioneel en soms ook lichamelijk niet mee kunnen komen met leeftijdgenoten binnen het reguliere hockey. Bij het aanleren van de hockeyvaardigheden ligt het accent op wat binnen hun mogelijkheden ligt. In principe wordt uitgegaan van de normale regels, technieken en tactieken die gelden in het reguliere hockey. Deze worden, indien nodig, aangepast aan de individuele mogelijkheden en behoeften van de spelers.

Ook kinderen met een lichamelijke beperking en kinderen die het lastig vinden om aansluiting te vinden bij leeftijdgenoten zijn welkom bij ons. Voor ieder kind maken wij ruimte om op zijn of haar eigen tempo te kunnen ontwikkelen en zo met plezier bij ons op het veld te staan.

Dat betekent dus dat rolstoelers ook mee kunnen doen bij de training en zo mogelijk ook bij de wedstrijden.

Trainingstijden:

Maandag: 19.00 - 20.00 uur 

Woensdag:19:00 – 20:00 uur 

De trainingen vinden plaats op Veld 1AB. Dit veld ligt recht voor het clubhuis.

Wat doen we nog meer bij de MHCC Para-Academy?

Bij de Para-Academy zijn er ook altijd andere activiteiten zoals Sinterklaasavond en een Kerstdiner. Maar we doen ook mee met de Heroes run bij de halve marathon van Egmond (1,8 km) en hadden tijdens de afgelopen winterstop ook een echte golf-clinic. Hierdoor houden we alle spelers actief en betrokken. Om het jaar nemen we deel aan het Nationale Para-Hockey toernooi van de KNHB of het toernooi van de Special Olympics Nederland.

Kom gerust eens een keer kijken en misschien ook meetrainen dan ervaar je hoe leuk hockey is!

We trainen en maken plezier met elkaar.

Contactinformatie:

Niel van Vuuren 0251-650258 06- 41886119