header foto
 

Para Hockey

Hockeyclub MHCC heeft 2 teams voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking die met plezier deelnemen aan hun eigen competitie. De trainingen vinden plaats in kleine groepen, mede afhankelijk van de persoonlijke zorg die een Para hockeyer nodig heeft, en wordt verzorgd door enthousiaste en ervaren begeleiding.

Waarom Para hockey?
Het doel van Para hockey is kinderen met (licht) verstandelijke beperking plezier en voldoening laten beleven aan hockey- en spelactiviteiten. Het uitgangspunt is 'gewoon wat gewoon kan, en speciaal als het speciaal moet'.
Het volwaardige lidmaatschap van een hockeyclub, met alle daarbij behorende activiteiten – bijvoorbeeld commissietaken - bevordert de integratie met de andere clubleden.

Voor wie is Para hockey bedoeld?
Para hockey is bedoeld voor mensen/jongeren, die niet rolstoelafhankelijk zijn, waarbij de verstandelijke beperking van dien aard is, dat zij cognitief en sociaal emotioneel niet mee kunnen komen met leeftijdgenoten binnen het reguliere hockeyteam.
Bij het aanleren van de hockeyvaardigheden moet het accent niet liggen op de beperking, maar op dát wat binnen hun mogelijkheden ligt. In principe wordt uitgegaan van de normale regels, technieken en tactieken die gelden in het reguliere hockey. Deze worden, indien nodig, aangepast aan de individuele mogelijkheden en behoeften van de spelers.

Trainingen: 2x per week op maandag van 18:30 tot 19:30 en op woensdag van 17:30 tot 18:30
Wedstrijd: 1x per maand meestal op de zaterdagochtend

Contactinformatie:
Niel van Vuuren
0251-650258
0620957581