header foto
 
Mededelingen

Hockeychicks (MD4) winnen toernooi bij HBS in Bloemendaal!

Nieuws afbeelding 24-6-2013
Zaterdag 22 juni mochten de meiden van de D4 zich nog een keer klaar maken voor een toernooi bij HBS in Bloemendaal. Om kwart voor 9 moesten we verzamelen op de bekende plek; dit keer niet in MHCC oranje, maar in opdracht van een van de ouders met felgekleurde sokken. Voor dit toernooi waren we niet als MD4 opgegeven maar als Chicks D4. De speciaal ontworpen shirts kregen we pas in de kleedkamer. Om ongeveer kwart over 9 kwamen we aan bij HBS. Het complex was gezellig versierd en de 1e wedstrijden waren reeds gestart, nu alleen het zonnetje nog. In de kleedkamer kregen we een heel gaaf shirt met eigen naam en werden we nog even toegesproken door het"JAM"-team  (de coaches Jelle, Arthur en Marc). We zijn geen echte ochtendspelers dus in de 1e wedstrijd moesten we er dan ook nog even wakker worden. Bij dit toernooi waren de wedstrijdjes maar 25 minuten dus tijd om er goed in te komen was er niet; er moest gelijk geknald worden!
De eerste wedstrijd was tegen onze concurrent van de voorjaarscompetitie, Saxenburg MD3. Door een gelijk spel, enkele weken geleden tegen hun, werden we helaas 2e in de competitie. Tijd voor revanche....... En waar de coaches al bang voor waren werd werkelijkheid: de meiden waren er nog niet helemaal bij (lees wakker worden) en we verloren de wedstrijd met 2-0.  Na deze wedstrijd konden we gelijk door naar de strafballencompetitie. We moesten allemaal strafballen nemen op de keepster van de tegenpartij. Als de keepster de bal tegen hield was je af. Uit ons team was Julia degene die had gewonnen en aan het einde van de dag de finale mocht spelen. De 2e wedstrijd begon pas 45 minuten later dus was er tijd voor drinken, chips en ook tijd om de coaches in het zonnetje te zetten voor al hun werk het afgelopen jaar. Ook Eva, die helaas (tijdelijk?) gaat stoppen met hockey, kreeg een afscheidscadeautje. Inmiddels was het tijd voor de 2e wedstrijd: ja hoor, we waren wakker, hoewel we geplaagd werden door de regen, werd de wedstrijd met 4-0 gewonnen. Inmiddels was het lunchtijd, HBS had het allemaal prima verzorgd:  brood, beleg en drinken stonden voor ons klaar. Heerlijk.
Om 12:45 stond de 3e wedstrijd tegen Athena mix op het programma. Deze werd met 2-0 gewonnen. Tussendoor een miniwedstrijd (6 tegen6) op het grasveld. De 4e wedstrijd om 14:15 was vooral nat. De regen viel met bakken uit de lucht. Terwijl wij lekker aan het hockeyen waren, gingen de ouders maar vanuit de kantine de wedstrijd bekijken (watjes). Ook deze wedstrijd werd uiteindelijk met 2-0 gewonnen. Hierna volgende weer een miniwedstrijdje in de regen. Na deze wedstrijd werden de shirts even gedroogd in de kantine, een hotdog en ijs gegeten en om 15:45 volgde de laatste wedstrijd. Inmiddels was het weer droog en met een vliegende keep aan onze kant werd de wedstrijd met 3-0 gewonnen. Hmmmm...... toch zonde van de 1e wedstrijd tegen Saxenburg..... Of we nu 1e of 2e waren geworden in de poule hing af van wat Saxenburg de rest van die dag had gedaan.... Zij hadden er 3 gewonnen en 2 gelijk gespeeld. Dit hield in dat wij dit geweldig, gezellige seizoen konden afsluiten met de 1e plaats.
Voor de uiteindelijke prijsuitreiking was er nog de strafballencompetitie. De eerste strafbal van Julia werd helaas al tegen gehouden door een "professionele" keeper (daar ging de portie bitterballen voor het hele team).

Wij vonden het (ondanks de regen/kou) een te gekke dag.
HBS, JAM-coaches en ouders onwijs bedankt!

De Hockeychicks:
Maxima, Fleur, Femke, Lieselotte, Isa, Lotte, Eva, Kim, Julia, Dante, Lena, Rosalie, Sacha en Denise.

Bijlage

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws