header foto
 
Mededelingen

Komkommertijd en positief nieuws....

Nieuws afbeelding 27-8-2013 Goed, de website komt de afgelopen dagen weer een beetje uit zijn 'zomerslaap'. De eerste berichten staan er inmiddels alweer op...
Afgelopen weken toch wel erg rustig geweest, dus het lijkt mij goed, ook weer eens wat 'leuk' en 'positiefs' te plaatsen. Onderstaand het eerste verslag van Mhcc H2.

De ontembare leeuwen

Het team heren 2 zal bij de meeste mensen binnen de club wel bekent zijn. Voor de mensen die Heren 2 nog niet (helemaal) kennen een korte introductie. Twee jaar geleden is er een actieve werving gestart om een goed Heren 2 op te zetten onder de bezielende leiding van M.C. Doeleman, ook wel onze druïde genoemd omdat hij elke zondag en woensdag zorgt voor een soort toverdrank. Drink je daar wat van dan ga je nog meer in jezelf geloven, drink je er te veel van dan word je overmoedig maar dat terzijde. Dit heeft geresulteerd in een grote, enthousiaste, getalenteerde, ambitieuze groep hockeyers met een gemiddelde leeftijd van 57. Vorig jaar is Heren 2 overtuigend kampioen geworden en dit jaar hopen we in ieder geval weer in de promotiepoule te komen. Wij komen dit seizoen uit in de reserve 3e klasse. Tot zover de introductie.

Het is 8:45, de wekker gaat op zondagochtend. Iets waar een aantal nieuwe spelers van Heren 2 nog even aan moeten wennen. 11:00 spelen voelt toch als een jetlag als je al jaren gewend bent om pas 14:30 te spelen.

Waar ik mij door een broodje worstel, de slaap uit mijn ogen wrijf en enkele brandblaren op mijn gehemelte oploop door te snel drinken van veel te hete koffie gaat mijn telefoon. Het is de heer Bets, welke Bets? Wouter Bets mensen! Hij staat voor de deur, Wendy Bets is op deze vroege ochtend bereid om ons een lift te geven naar Terriers. Ik loop de trap af en hoor het gemopper van Jeroen Brouwer. Het klinkt vertrouwt en als muziek in mijn oren.

Bij Terriërs, stromen de ontembare leeuwen een voor een de kleedkamer binnen voor de wedstrijdbespreking. Het strijdplan wordt gepresenteerd door de heer Harmsen. Alles loopt precies volgens plan.

Onder leiding van Schotse arbitrage op het net aangelegde waterveld bij Terriërs klinkt iets over 11:00 het fluitsignaal, de start van onze allereerste oefenwedstrijd is een feit. Door een lelijke strafcorner van Daan en een mooie tip van Marcel gaan we met een comfortabele 2-0 voorsprong de rust in. In de rust wordt precies verteld wat we allemaal niet moeten doen en met dat strijdplan gaan we de 2e helft in.

Nick is de eerste helft geblesseerd uitgevallen door een bal op zijn oog niet helemaal zuiver aan te nemen, waardoor een kort ziekenhuis bezoek niet kan worden vermeden. Doordat Klaas met Nick naar het ziekenhuis is de tweede helft, kan Heren 2 geen gebruik maken van wissels. Een zware tweede helft door het spelen zonder wissels en het niet verzilveren van heel erg veel kansen zorgt uiteindelijk voor een 2-2 einduitslag.

Helaas niet gewonnen maar het spel biedt absoluut veel perspectief voor de toekomst. De toekomst laat niet lang op zich wachten. Morgenavond (woensdag) spelen wij een wedstrijd tegen Heren 1 Castricum en komende zondag oefenen wij thuis tegen Purmerend Heren 2. Hopelijk zijn we dan weer een stukje completer zodat we elke week weer een stapje omhoog kunnen gaan maken!

Rest mij Nick nog succes te wensen met het herstel en Ralf en Marcel bedankt voor het invallen! En Wendy, thanks voor de lift!

Groet Daan

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws