header foto
 
Mededelingen

Heren 1 volgend jaar 3e klasse!

Nieuws afbeelding 3-6-2014
Het gaat niet om het resultaat maar om de weg ernaar toe zeggen sommigen.
Als HTC-senioren gaat het mij wel degelijk om het resultaat maar ook de weg er naar toe vind ik belangrijk en wil ik graag belichten. Vorige week maandag werd bekend dat Heren 1 van de bond een wildcard had gekregen zodat alsnog voor handhaving in de 3e klasse gespeeld kon worden. De TC's zien veel talent en potentie binnen de club en het is dan ook een mooi gegeven dat de hockeybond dit ook zo ziet. Zo ontstond de kans om afgelopen zondag op 1 dag een heel seizoen goed te maken.

Dat betekende snel schakelen. We hadden immers maar een week voorbereiding. Maandag hebben we een plan gemaakt en enkele keuzes gemaakt wat betreft de voorbereiding. Je moet trainen maar niet over trainen.
En je moet je gaan focussen op alle zaken waar je invloed op hebt. Dat betekent onder andere conditionele fitheid, mentale fitheid, goede nachtrust, goede voeding, tactische afspraken, zorg voor je lichaam en herstel van je spieren en natuurlijk teambuilding.

Er werd dinsdag hard getraind onder leiding van Douwe en Thomas. Donderdag werd dubbel getraind onder leiding van Hjalmar Koedijker. Hij is voormalig speler van Castricum en Bloemendaal (Heren 1) en hij speelt momenteel bij Hurley Heren 1. De eerste training veel partijvormen gespeeld en de tweede training werd het accent meer gelegd op de tactiek. Dit in verband met de fysieke belasting. Daarna hebben we met elkaar op de club gegeten. Het was vrijdag de beurt aan wederom Douwe en Thomas om enkele tactieken en de corner te trainen en na de training volgde de bespreking voor zondag.

Zondagochtend ging om 6:00 uur de wekker. De rest is geschiedenis. We hebben het gehaald omdat we met elkaar bergen werk verzet hebben, voor, tijdens en na de trainingen. Fantastisch om te zien waar we als team maar ook als club in korte tijd toe in staat zijn! Douwe en Thomas bedankt! Heren 1 bedankt! A1 bedankt! En Hjalmar, ongelooflijk gaaf dat je ons zowel donderdag als zondag hebt kunnen en willen ondersteunen!

Daan van der Helm
htc-senioren Mhcc

Reacties


Peter Lagerwaard

3-6-2014 @ 16:36:44 |Mooie prestatie! In een dag een heel seizoen gered. Maar volgende keer moeten we het natuurlijk niet zo ver laten komen.

Daan van der Helm

3-6-2014 @ 19:36:44 |Dank je wel Hans! En Peter, volgend seizoen gaat echt beter worden. De jongens weer een jaar verder en nieuw talent erbij. Ik kijk er naar uit!

Shelly Brouwer

5-6-2014 @ 13:34:22 |Douwe met een bijna onmogelijke taak vanaf het begin heb je met je team uitstekend gedaan, veel succes Shirley

Reageer op het nieuws