header foto
 
Mededelingen

In memoriam: Nico Welschen

Nieuws afbeelding 5-8-2021 Op zondag 1 augustus jongstleden is lid van verdienste en erelid Nico Welschen overleden. Nico is 91 jaar geworden. Hij was meer dan veertig jaar een vrijwilliger van de buitencategorie en van onschatbare waarde voor MHCC. We gaan nu de toekomst in zonder hem, maar z’n spirit zal ons nooit verlaten! 

Nico kwam in 1979 met zijn zoon mee naar de club, meldde zich aan als vrijwilliger en is nooit meer weggegaan. Tot het allerlaatst zat hij elke zaterdag in zijn hoekje in het clubhuis als dagcoördinator en wedstrijdsecretaris van de jongste jeugd. In zijn beginjaren was hij coach en heeft hij honderden trillende scheidsrechters moed ingefluisterd bij hun eerste fluitbeurt: ‘Je kan het! Zij weten niet dat het je eerste keer is!’ 

Verbinder pur sang 
MHCC heeft veel aan Nico te danken, maar Nico was ook blij met MHCC. Hoewel het de laatste jaren vaak met de lift was, bracht het zaterdagse ritueel hem veel plezier. Of zoals hij zelf zei: ‘Het zorgt ervoor dat ik niet achter de geraniums ga zitten.’ Gezondheid, bewegen en gezamenlijk sporten: dat was MHCC voor Nico in een paar woorden. Jaarlijks bracht hij de Mytylschool in contact met de hockey, en de hockey in contact met kinderen met een beperking. Dat was Nico, een verbinder pur sang. In 2008 kreeg hij voor zijn inzet voor onze club een Koninklijke Onderscheiding. 

Erehaag als laatste eerbetoon 
De begrafenis van Nico vond plaats op maandag 9 augustus in besloten kring. Voorafgaand brachten MHCC-leden Nico nog een laatste eerbetoon op onze club.
 
MHCC wenst de familie van Nico veel sterkte met het verwerken van dit verlies.