header foto
 
Evenementen

Super Sunday: MHCC leeft!

Nieuws afbeelding 12-10-2021 Van een workshop voor de trainers van de Jongste Jeugd en spannende wedstrijden van de Dames 1 en Heren 1 tot heerlijke hotdogs en dansjes in het clubhuis: afgelopen zondag bruiste MHCC van het leven. Het was dan ook Super Sunday! Benieuwd hoe deze dag verliep? Of wil je hem nog een keer beleven? Lees dan snel verder! 

9.45 uur 
Terwijl de mannen van Heren 2 voorzichtig aan hun warming-up beginnen, stromen de Jongste Jeugd-trainers binnen voor een workshop van Sjoerd Zomer. Terwijl zij al snel verdiept zijn in de basisprincipes van training geven, maakt Jan Graafland in het clubhuis de geluidsinstallatie klaar voor de start van Super Sunday. 

10.45 uur 
Na de theorie gaan de cursisten veld 2 op voor de praktijk, samen met een groepje enthousiaste leden uit de Jongste Jeugd. Langs het hek staan een aantal nieuwsgierige ouders. Zij kunnen nu meteen zien hoe een training kan verlopen en hoe simpel en leuk het eigenlijk kan zijn. Ondertussen komen zowel onze Dames 1 en hun tegenstander Leusden aan op Wouterland. De coach van Leusden werkt nog even de spelerslijst bij. Er is ook een meisje bij dat vandaag jarig is. Een leuk detail om te vermelden bij het aankondigen van de spelers straks. 

12.30 uur 
De meiden uit de D1, D2 en D3 staan te trappelen van ongeduld voor de line-up. Jeff van Schie schiet zijn eerste videobeelden en om 12.40 uur lopen de beide teams, samen met 14 meiden uit de jeugd trots het veld op in een echte line-up en schalt de Champions league hymne door de speakers. Het publiek nestelt zich langs de lijn.

12.45 uur 
Dames 1 begint voortvarend aan de wedstrijd en staat al snel 1-0 voor. Maar Leusden is extreem effectief in de counter en weet op voorsprong te komen. Bij rust is het 1-2. Daarna schalt meerdere malen Eye of the tiger door de speakers, voor iedere strafcorner die onze dames halen. Maar helaas wil de bal er niet in. De D-meiden hebben op het balkon ondertussen een eigen dansje bedacht bij de tune, dus iedere strafcorner is sowieso een feestje. Uiteindelijk gaan de punten helaas naar Leusden: de eindstand is 1-3. 

14.30 uur 
Heren 1 en Nieuwegein 1 maken zich klaar voor de wedstrijd. Dit keer staat er een mix van Funkey t/m D-jongens klaar naast het veld, om om 14.40 uur samen met de grote mannen het veld te betreden. Ze zijn zichtbaar onder de indruk en genieten van het moment. En waar bij de meisjes de afslag net naast het doel van Leusden eindigde, weten de jongens wel de keeper van Nieuwegein te verschalken. Ondanks zijn miraculeuze duik. 14.45 uur 
De wedstrijd begint en meteen spatten de vonken ervan af. De tunes voor beide teams voor doelpunten en corners volgen elkaar in rap tempo op. Het publiek hoeft zich geen seconde te vervelen. En waar het de dames niet lukte om in het laatste kwart de wedstrijd nog naar zich toe te trekken, lukt het de mannen wel. De 2-4 achterstand wordt omgezet in een 4-4 dankzij een paar rake corners van Yvo. De 5-4 hangt in de lucht, maar helaas duurt de wedstrijd daarvoor net te kort. 

16.15 uur
Op het balkon worden de eerste danspassen gezet: verschillende verzoeknummers klinken uit de speakers. Beneden aan de tafels zitten Jong Heren 1 en Meisjes A1 te genieten van de laatste zonnestralen. Binnen is het druk en gezellig: het vernieuwde clubhuis treft zijn doel. Ook de tegenstanders zijn nog niet van plan om naar huis te gaan. 

17.30 uur
Op veld 1 spelen nog vele (jongste) jeugdspelers met hun trainers op beide doelen hun spel. In het clubhuis gaan de hotdogs als warme broodjes over de toonbank en mede dankzij Happy Hour wordt er met man en macht getapt en geschonken. 

18:30 uur 
Inmiddels is de muziek verplaatst naar binnen. Nu is het toch tijd voor de mannen van Nieuwegein om huiswaarts te gaan, maar het clubhuis blijft goed gevuld. Alle zitjes en banken zijn vol en in het vrije deel gaan de voetjes van de vloer. Hollandse classics schallen uit de speakers er wordt uit volle borst gezongen en gedanst.20.00 uur 
Ik ga naar huis. En terwijl ik het clubhuis verlaat, komen anderen terug naar de club. Van hun wedstrijd of van de kermis. Achter mij hoor ik zingen: 'Leef… alsof het je laatste dag is. Leef…’ En ik denk bij mezelf: laat dit niet de laatste Super Sunday zijn, maar een nieuw begin van vele mooie zondagen. Zondagen waar jeugdspelers, ouders, senioren en supporters er samen een (hockey)feest van maken! 

Djurre Roggeveen

PS: Jeff van Schie van FixMedia maakte een toffe video van de line-up. Je kunt deze bekijken via Facebook of Instagram