header foto
 
Mededelingen

Hockeymeiden MHCC D1 kampioen

14-12-2009
Met een glansrijke 3- 1 zege op concurrent Alliance hebben de hockeymeiden van MHCC D1 afgelopen zondag het zwaarbevochten kampioenschap binnengesleept.
Na de uitzinnige ereronde, waarbij de champagne rijkelijk vloeide, kwamen de coaches Lisanne Peters en Arjan de Zeeuw woorden tekort. “Je weet, ik heb al het nodige meegemaakt op sportgebied, maar dit overtreft werkelijk alles”, sprak een opgetogen De Zeeuw. “Alle meiden verdienen dit succes”, aldus de hockeycoach.
 
Een mooier scenario voor het behalen van het kampioenschap was nauwelijks denkbaar.
De slotwedstrijd van de herfstcompetitie was uitgerekend tegen de enige overgebleven concurrent: Alliance. Het was een kwestie van erop of eronder, want bij een zege van Alliance was het kampioenschap voor de ploeg uit Heemstede. Daar zag het aanvankelijk zelfs naar uit, want na 5 minuten spelen kwam de thuisploeg zowaar op voorsprong. Een strak schot in de verre hoek was zelfs de dappere doelvrouw Alies te machtig, 1- 0 voor Alliance.
MHCC zette een tandje bij en Benthe Dijkman scoorde de gelijkmaker uit de dodelijke strafcornervariant “Beertje Appel”, 1- 1. Castricum kwam zelfs op voorsprong nadat een technisch prachtig geslagen bal van Amber Brakenhoff tegen de plank sloeg, 1- 2. Een fel aandringend Alliance joeg in de 2e helft op de gelijkmaker, maar de thuisploeg kwam niet verder dan een bal op de paal. Uiteindelijk bracht een daverend schot van Lois de Zeeuw de beslissing, 1- 3.
 
De herfsttitel was binnen en de vreugde uitbarstingen kregen de vrije loop. Trainster/coach Lisanne Peters sprak na afloop vol bewondering over haar meiden. ”Dit is toch prachtig, niet? Wat een pit zit er in deze meiden en ze kunnen nog goed hockeyen ook. Ik ben apetrots op ze en dan te bedenken dat het bijna allemaal eerstejaars D-tjes zijn! Dat belooft wat voor de toekomst. Maar excuseer, want nu wil ik naar mijn topmeiden toe!” MHCC D1, daar gaan wij nog van horen!

Reacties


Hidde van Schaik

14-12-2009 @ 15:26:16 |Gefeliciteerd Dames! ^O^ Mooi teruggeknokt!

Julian Steen

14-12-2009 @ 17:38:59 |Meiden D1 & coaches gefeliciteerd! Helemaal top! :)

Reageer op het nieuws