header foto
 
Parahockey

Goud voor onze paraspelers op de Special Olympics

Nieuws afbeelding 27-6-2022 ParaHockey is een belangrijk groep jongeren die met heel veel passie en plezier met elkaar hockeyen. De spelers die nu bij ons spelen hebben allen een (licht) verstandelijke beperking (G-hockey), maar we hebben ook ruimte voor spelers met een lichamelijke beperking (LG-hockey) en rolstoelhockey. Vanaf 6 jaar is iedereen welkom bij MHCC. Ons uitgangspunt is hockey waarbij iedereen kan spelen en presteren op zijn of haar niveau. Iedereen is uniek en dat maakt parahockey zeer speciaal. 

De kneepjes van het hockeyspel leren
MHCC biedt een veilige omgeving waarin onze spelers de kneepjes van het hockeyspel leren beheersen, zoals wat zijn de regels, hoe houd je je stick vast, hoe stop je een aangespeelde bal en zorg je ervoor dat de bal bij je medespeler terecht komt. Dit leren de spelers toe te passen in de wedstrijd, waardoor ze als team steeds beter leren presteren. 

Goud op de Special Olympics 
Dit jaar hebben we meegedaan met de Special Olympics in Twente en speelden we bij de Internationale Spelen. We speelden tegen België, Spanje, Duitsland, Engeland en Nederland Zoetermeer. Het was een geweldig weekend waar we als kers op de taart ook nog eens met een gouden medaille naar Castricum terug reisden. World Special Olympics 2023 in Berlijn 
Een deel van dit team is uitgekozen om naar de World Special Olympics in juni 2023 te Berlijn te mogen gaan. Daar spelen we op het demonstratie toernooi. Niel en Saranda maken nog kans om ook mee te gaan. We zullen met 5 andere spelers het internationale promotie team van Nederland vertegenwoordigen. De spelers hebben er nu al zin in. Maar eerst zullen we daar hard voor gaan trainen. Hopelijk doen we dat straks op een mooi nieuw waterveld met lijnen en cirkels op een half veld! 

Para-Academy: regionale functie voor heel Noord-Holland 
Niel en Saranda werken met veel enthousiasme aan een mooie toekomst voor onze paraleden. Begin volgend seizoen zal de Para-Academy van start gaan. We hebben een regionale functie voor alle paraleden in Noord-Holland. We gaan trainers en scheidsrechters opleiden om alle paraspelers goed te kunnen trainen en fluiten. 

Ook jeugd is van harte welkom 
We hopen uit te breiden en meer jonge kinderen de mogelijkheid te bieden bij ons te komen hockeyen. Dat kunnen kinderen zijn met een verstandelijke, maar ook met een lichamelijke beperking. En kinderen die het lastig vinden om aansluiting te vinden bij leeftijdgenoten zijn welkom bij ons. Voor ieder kind maken wij ruimte om op zijn of haar eigen tempo te kunnen ontwikkelen en zo met plezier bij ons op het veld te staan. 

Wil je meer informatie of het iets is voor jou of je kind? 
Niel van Vuuren geeft je graag uitleg op maat, via 06-41886119 of [email protected] 

Wil je een keer meetrainen, om te ervaren hoe leuk het is? 
De trainingen zijn op: 
Maandag: 19.00 - 20.00 uur 
Woensdag: 18.00 - 19.00 uur en van 19:00 – 20:00 uur 

De trainingen vinden plaats in kleine groepen, afhankelijk van de persoonlijke zorg die een parahockeyer nodig heeft en wordt verzorgd door enthousiaste en ervaren begeleiding. 

Wij horen bij MHCC en MHCC hoort bij ons en daar zijn we trots op! 

Niel en Saranda


Ons Parateam tegen de Red Giants uit België


Reacties


Simon Kornblum

29-6-2022 @ 10:00:35 |Geweldig!!! Gefeliciteerd 💪💪👍👍

Pim Groen

29-6-2022 @ 10:16:44 |Wow gaaf! Kunnen we ergens stemmen op Niel en Saranda?

Karolien Olie-garcia

29-6-2022 @ 17:26:43 |Top gedaan hoor

Bart Helder

29-6-2022 @ 23:18:55 |Prachtig! Van harte 😀

Roderick Absen

30-6-2022 @ 08:05:16 |Gefeliciteerd! Goed gedaan! 👍🏻👍🏻

Saranda Bakels-Waninge

1-7-2022 @ 11:52:17 |Helaas kan er niet gestemd worden Pim. Het wordt nog spannend voor ons.

Djurre Roggeveen

1-7-2022 @ 11:56:05 |💪💪💪🏆💪💪💪

Reageer op het nieuws