header foto
 
Hockeyzaken

Met de jeugd zit het wel goed!

Nieuws afbeelding 16-10-2012

In de voorcompetitie hebben de jeugdteams van de club mooie resultaten neer. Mede door de inzet, hulp en vooral veel enthousiasme van trainers en coaches hebben we het als club goed gedaan. Per team staat hieronder beschreven hoe de voorcompetitie is verlopen. Wij hopen dat iedereen dit enthousiasme blijft leveren, op naar de echte kampioenschappen!

De Technische Commissie.

Meisjes A

Ongeslagen en met een doelsaldo van +27 knalt MA1 de topklasse binnen. Deze meiden met een missie kregen slechts 2 goals tegen en gaan proberen om dit vast te houden in de Topklasse. MA2 werd in hun voorcompetitie keurig tweede, in de beslissende wedstrijd tegen de uiteindelijke nummer 1 trokken zij aan het kortste eind en verloren ze nipt met 2-1 van Xenios. In een erg pittige poule kwam MA3 slechts tot 1 gelijkspel. Maar met Tjeerd Oosterman als coach en trainer zullen deze meiden na de herindeling voor meer punten gaan zorgen.

Meisjes B

Een plekje in een interregionale competitie is slechts eenmaal eerder behaald door een team van de club maar net als de jongens maakt MB1 daar nog steeds kans op. In de voorcompetitie behaalden deze meiden als nummer 1 de playoff-wedstrijden voor een plek in "de Super B”. Complimenten aan Heleen Bakker en de meiden. Alleen Hurley heeft gewonnen van MB2, toch werden deze meiden derde in de 1ste klasse. Een prima resultaat dat echter wel naar veel meer smaakt! Met zelfs een wedstrijd minder gespeeld is MB3 het sterkste team in hun voorcompetitiepoule. Dit werd onder andere bereikt door een klinkende 8-0 overwinning op Bloemendaal! MB4 had het zwaar in de 3eklasse, zij konden helaas nog niet winnen en zijn gebrand op revanche in de volgende poule. MB5 eindigde met 7 punten in de middenmoot en lijken op de juiste plek te zitten. De laatste drie wedstrijden zijn deze meiden zelfs ongeslagen! MB6 eindigde door de helaas met 4-3 verloren wedstrijd tegen Zandvoort MB1 als nummer 2 in de poule. Een knappe prestatie van deze toppers!

Meisjes C

MC1 zat in een van de moeilijkste poules en zag vele topteams voorbij komen. De meiden konden op tijd een vuist maken en zorgden met een belangrijke overwinning voor een plek in de Topklasse. Eva Banning en Michelle Schut zorgden er als coaches voor dat MC2 ongeslagen bleef. Dankzij twee overwinningen en driemaal een gelijkspel eindigden deze meiden als nummer 2 in de 1ste klasse. Een unieke prestatie van MC3; vijf wedstrijden gespeeld, vijftien punten en geen enkele tegentreffer. Een knappe prestatie die er voor zorgt dat deze toppers in een hogere poule gaan komen. De eerste drie wedstrijden werden door MC4 gewonnen en de wedstrijden tegen mede concurrenten Qui Vive en Purmerend waren spannend. Helaas werden deze wedstrijden verloren en eindigden het team op een derde plek in de poule. Met een 15-0 overwinning op Rood-Wit liet MC5 zien welk team er eerste moest worden in de poule. Altijd knap om zo veel te blijven scoren! MC6 behaalde met een ruim positief doelsaldo en negen punten de derde plaats. In de competities die gaan komen zullen de meiden strijden voor een plekje hoger.

Meisjes D

MD1 behaalde een plekje in de Topklasse B. Ondanks het feit dat deze meiden niet erg makkelijk scoorden kwamen ze terecht op een derde plek in de voorcompetitie. Makkelijk scoren deed MD2 wel, maar liefst 32 gescoorde goals zorgde voor een eerste plek die ook nog eens ongeslagen werd behaald. Dat hebben Tjird en Jort goed voor elkaar. Dankzij de mooie score 5-5 tegen Athena eindigde MD3 met drie gelijke spelen als nummer 4 in hun poule. De meiden gaan vol voor de eerste overwinning van het seizoen. MD4 moest even wennen aan het spelen op een groot veld maar wonnen vervolgens twee keer en met nog een gelijkspel eindigden ze met 7 punten op de vierde plek.

Jongens A

De mannen van A1 hebben in de Sub-topklasse 5 zware potten gespeeld en met een heleboel doelpunten in het voor- en nadeel. Wanneer JA1 dit scorende vermogen kan doorzetten, kunnen de mannen van Wouter misschien wel voor een verassing gaan zorgen. JA2 werd knap tweede in de 2e klasse door te winnen van HBS, Amsterdam en Pinoké. Met deze staf hebben ze genoeg ingrediënten om na de herindeling met dezelfde spirit volgende tegenstanders te ontmoeten.

Jongens B

Evenals MB1 mogen de jongens van Maarten en Stijn aanstaande zondag spelen voor een plekje in de interregionale 'Super B' competitie. JB1 werd op doelsaldo tweede in de Sub-Topklasse. JB1 heeft dus geen wedstrijden verloren en dat is een knappe prestatie. Kom deze jongens allemaal aanmoedigen zondag (zie website voor speeltijden en clubs). JB2 werd tweede in de 2e klasse met maar 1 verloren partij. Deze wedstrijden waren overigens ook heel spannend maar met het vakmanschap van coach Vincent blijken de jongens onverslaanbaar.

Jongens C

JC1 kon onder leiding van Julian winnen van Bloemendaal en Hurley. Geëindigd als vierde in de Sub-topklasse is dit een mooie start om de winstpunten voort te zetten na de herindeling.De jongens van C2 werden uiteindelijk vierde in de 2e klasse. Na de herfstvakantie komen de jongens hopelijk in een poule waarbij de ruime cijfers uitblijven en de wedstrijden spannender worden.

Jongens D

Hidde wist zijn jongens naar een tweede plek in de Sub-Topklasse te coachen. Met een doelsaldo van +34 en maar één verloren partij (van koploper Pinoké) is dit een knappe knappe prestatie! De jongens van D2 werden knap derde in de 1e klasse met 3 gewonnen partijen. De jongens wisten zelfs met 3-1 te winnen van koploper Alkmaar. Met coaches Bruno en Jan-Gijs gaat dit team na de herfstvakantie weer hard aan de slag om deze lijn voort te zetten.

Reacties


Tjeerd Oosterman

17-10-2012 @ 09:43:34 |Leuk om te lezen, TC!

Hester Zonjee

17-10-2012 @ 10:00:07 |Wat een geweldige start van het seizoen ^0^

Gerdy van Bellen

17-10-2012 @ 21:57:19 |Leuk verslag, goeie resultaten en zo te lezen veel plezier! Kortom "de leukste club van de regio"!

Marjan Meijrink

25-10-2012 @ 11:31:29 |inderdaad, met de jeugd zit het zeker wel goed!! L)

Reageer op het nieuws