header foto
 
 

Teamindeling meisjes jongste jeugd

Hockeyzaken

7-6 Hierbij ook de teamindeling voor de meidenlijn  in de jongste jeugd. De jongenslijn wordt op een later tijdstip bekend gemaakt, hierover hebben de ouders bericht gehad.
De indeling staat achter de inlog: ga naar Documenten en dan TC Jeugd.
Mochten er vragen zijn over de teams, stel deze gerust. Dat kan per e-mail via: [email protected] 

Lees verder

Bij jeugd (ABCD) geen Coronaverantwoordelijke meer nodig

Hockeyzaken

4-6 De gemeente heeft afgelopen week bepaald dat er per direct geen Coronaverantwoordelijke meer nodig is tijdens de de trainingen van de Jeugd aangezien er tot 18 jaar geen afstand meer gehouden hoeft te worden op het veld.

Lees verder

mededelingen bekendmaking abcd-teams en einde en start seizoen

Hockeyzaken

1-6 Beste (ouders van) leden,
 
Graag informeren wij jullie over de planning tot en met het einde van het seizoen, de bekendmaking van de nieuwe abcd-teams en het trainen in deze nieuwe samenstelling.
 

Lees verder

Ophalen zaalhoezen

Hockeyzaken

16-11Vrijdag 16 november en maandag 19 november kunnen , tussen 19.30 en 20.00 de teams die in de zaal gaan spelen en reeds een tas hebben, de benodigde zaal-hoezen ophalen. Wil je ook zaalballen? Dan kun je deze tegen betaling van €10,- borg ook direct meenemen. Dit geldt alleen voor de teams die reeds een tas hebben.Voor de teams zonder keeperstas volgt een apart moment!!!

Lees verder

Nieuwe functie Daan van der Helm

Hockeyzaken

15-6 Vanaf komend seizoen zal hoofdtrainer Daan van der Helm de functie van  technisch directeur jongste jeugd vervullen bij HBS. Wij feliciteren Daan van harte met deze nieuwe uitdaging.

Lees verder

Zandvoort Dames 1 - Castricum Dames 1

Hockeyzaken

26-3 Castricum dames walsen over Zandvoort heen
Zandvoort – Castricum (0- 9) 0- 15
De hockeybond wil het klasse verschil in de 3e Klasse verkleinen door extra promotieplaatsen te creëren voor ploegen bovenin. Die gedachte werd afgelopen zondag bevestigd in het duel tussen hekkensluiter Zandvoort en Castricum. Zelden is een duel zo eenzijdig geweest. De wedstrijd was dan ook al snel van

Lees verder

Schema zaalhockeytrainingen

Hockeyzaken

29-12Beste zaalhockeyers van MHCC,
In de bijlage vinden jullie het complete trainingsschema voor de rest van het zaalseizoen. Enkele trainers moeten nog worden ingevuld en die zullen  z.s.m. in het schema worden bijgevoegd.

Lees verder

Training zaal vanavond gaat niet door!

Hockeyzaken

11-12Beste zaalhockeyers,
Vanwege de aanhoudende weersverwachtingen is er besloten om vanavond 11 december niet te trainen in Akersloot. Wij vinden het niet veilig en verantwoord om toch te gaan trainen vanwege de situatie op de weg. Excuses voor het ongemak!

Lees verder

Trainingsschema zaal

Hockeyzaken

6-12Beste zaalhockeyers van MHCC,
In de bijlage vinden jullie het trainingsschema voor de zaal tot aan de kerst.
Mocht je een training niet kunnen meld je dan af bij de trainer. Ton Bouman 0640420886 Daan van der Helm 0620880805 Hidde van Schaik 0613192689Lees verder

Coachavond zaal dinsdag 28 november

Hockeyzaken

27-11 REMINDER!
Voor alle coaches, trainers, managers en begeleiders in de zaal organiseren wij vanavond 28 november een bijeenkomst. In tegenstelling tot de eerder gecommuniceerde 4 delen hebben we gekozen voor 3 delen, te weten: organisatie en tactiek en tactiek 2.0. Het eerder genoemde deel arbitrage komt te vervallen omdat dit reeds in Heiloo aan bod is gekomen.

Lees verder

Coachavond zaal dinsdag 28 november

Hockeyzaken

17-11 Voor alle coaches, trainers, managers en begeleiders in de zaal organiseren wij op dinsdagavond 28 november een bijeenkomst. De bijeenkomst bestaat uit vier losse delen zodat iedereen zelf kan kiezen bij welk deel/welke delen je graag aanwezig wilt zijn.

Lees verder

Zaalselecties

Hockeyzaken

10-10Ondanks dat het seizoen 2017-2018 pas net van start is gegaan komt het zaalseizoen er ook al weer aan. Komende week zullen de selecties plaatsvinden op maandag 16 oktober en op woensdag 18 oktober. (beide in de sporthal de Lelie in Akersloot)

Lees verder

Plan B voor D kamp!!!

Hockeyzaken

16-9Helaas moeten we voor ons gezellige D kamp plan B uit de kast trekken!  Door de hevige regenval kan het kampeergedeelte niet doorgaan. Alle D jeugd is om 18.00 uur welkom. We gaan er evengoed een super avond van maken. Jullie mogen dan om 23.00 opgehaald worden en zijn dan zondagochtend om 08.00 uur weer welkom voor het ontbijt en het toernooi.

Lees verder

Super Sunday! Dames 1 en Heren 1 thuis!

Hockeyzaken

7-9Zondag 10 september a.s. is het dan eindelijk zover, de competitie gaat beginnen voor Dames 1 en Heren 1!! Het belooft voor beide teams een mooi seizoen te gaan worden en niet alleen vanwege het feit dat Heren 1 en Dames 1 weer tegelijk thuis en uit spelen. We zien jullie zondag graag allemaal langs de lijn. Om 12:45 speelt Dames 1 haar eerste wedstrijd tegen Hisalis en om 14:45 speelt Heren 1

Lees verder

Breedteselectie(LET OP TIJDEN AANGEPAST)

Hockeyzaken

4-4Hoi allemaal,
volgende week is het zover, de breedteselectie is daar. In de bijlage de meisjes die zich hebben opgegeven(mocht je als nog willen tot as vrijdag 7 april kun je je nog opgeven)

Lees verder

Afscheid Sake Hermans als hoofdtrainer

Hockeyzaken

27-3 Hierbij willen we jullie laten weten dat wij, na goed overleg, aan het einde van dit seizoen afscheid zullen nemen van Sake Hermans als hoofdtrainer. We zijn Sake zeer dankbaar voor de afgelopen jaren van prettige samenwerking.   Dit betekent dat we vanaf dit moment op zoek gaan naar een nieuwe jeugd hoofdtrainer voor MHCC. Tevens beraden we ons op een nieuwe bezetting en

Lees verder

Informatieavond zaalhockey

Hockeyzaken

21-11Op dinsdagavond 22 november, vanaf 20 uur is er voor alle coaches, begeleiders en managers van de zaalhockeyteams een informatieavond. De avond zal gaan over alle belangrijke aspecten van het zaalhockey, zoals de in te vullen zaaldiensten, materialen, spelvormen etc. Tegen de borg van € 10,- kunnen de benodigde twee zaalballen opgehaald worden.  Het clubhuis is open vanaf 19:45.

Lees verder

Zaalselectie

Hockeyzaken

17-10Hoi allemaal,
in de bijlage de zaalselectie.
Groet de TC

Lees verder

MA1 speelt dit seizoen Super A!!!

Hockeyzaken

16-10 Het is MA1 afgelopen zaterdag gelukt om de beslissingswedstrijd tegen MA1 Rood-Wit met 0-1 te winnen. Het werd een ongelooflijk spannende wedstrijd met meer balbezit en veldoverwicht voor Castricum maar kansen over en weer. De tweede helft wist Castricum de 0-1 te maken en daarna ging Rood-Wit alles of niks spelen. Met als gevolg meer druk op Castricum en 1 minuut voor tijd wist Rood-Wit nog

Lees verder

Moedig MA1 aan voor een plek in de super A!!!

Hockeyzaken

10-10 Afgelopen zaterdag is MA1 door een gelijkspel tegen HBS tweede geworden in de voorcompetitie in een sterke poule met Hoorn, Xenios, HBS, Myra en Qui Vive. Nummer 1 Qui Vive gaat rechtstreeks naar de super A. MA1 speelt dankzij de tweede plek een beslissingswedstrijd tegen MA1 Rood-Wit voor eveneens een plek in de super A. De beslissingswedstrijd wordt gespeeld op het complex van Athena om

Lees verder

Inleveren lijnstopmaskers

Hockeyzaken

4-9 Beste jeugdspelers en speelsters van MHCC. Er komt weer een nieuw seizoen aan vol
met wedstrijden waarin de strafcorner een wezenlijk onderdeel is van het hockeyspel.
Om veiligheid bij de strafcorner te vergroten is het niet alleen voor de keepers van belang
om goed beschermd te zijn maar ook voor de spelers en speelsters die bij de verdedigende

Lees verder

Selectie jongens

Hockeyzaken

17-6 De teamindelingen voor het seizoen 2016-2017 zijn bekend. Deze zijn terug te vinden na inloggen onder het kopje Documenten MHCC Teamindelingen jongenslijn 2016-2017.

Lees verder

Selectie meisjes

Hockeyzaken

16-6 De teamindelingen voor het seizoen 2016-2017 zijn bekend.
Deze zijn terug te vinden na inloggen onder het kopje Documenten MHCC Teamindelingen Meisjeslijn 2016-2017. Let op(!) In deze indeling zijn de keepsters voor meisjes A nog NIET opgenomen gezien de selectie en gesprekken die hierover nog plaatsvinden.

Lees verder

JA1 KAMPIOEN!!!

Hockeyzaken

21-5Bloed, zweet (vreugde)tranen, kramp, de kampioenswedstrijd van JA1 had het allemaal. In een zinderende wedstrijd waar de hartslag van menig supporter even hoog lag als de gemiddelde speler op het veld is JA1 erin geslaagd het kampioenschap op eigen veld te behalen door af te rekenen met  Bloemendaal. Bloemendaal was er als nummer 2 alles aan gelegen het gat te verkleinen met Castricum door

Lees verder

SAQ clinic afgelast

Hockeyzaken

30-4Tot onze spijt is de SAQ clinic afgelast door te weinig animo. Wij gaan op zoek naar een andere datum.
TC

Lees verder

Start voorbereiding seizoen 2016-2017

Hockeyzaken

11-3 Beste spelers/speelsters en ouders van MHCC,
Het plannen van de zomervakantie breekt weer aan. Om te zorgen dat je als selectiespeler op tijd terug bent voor de eerste training zullen wij nu alvast de data communiceren waarop we beginnen!

Lees verder

Afgelast!

Hockeyzaken

22-1Vanwege het slechte weer zijn de velden niet bespeelbaar. De jongste jeugdtrainingen zullen om die reden niet doorgaan vanmiddag.
Met Vriendelijke Groet,
De TC

Lees verder

Afgelast!

Hockeyzaken

18-1Vanwege het slechte weer zijn de velden niet bespeelbaar. Ook vanavond zal daar geen verandering in komen gezien het huidige weer en de weersverwachting. De veldtrainingen en SAQ trainingen voor vanavond zullen om die reden niet doorgaan.
Met Vriendelijke Groet,
De TC

Lees verder

Info avond zaalhockey voor coach en managers

Hockeyzaken

11-11Beste zaalcoaches en managers
Naar een wat ons betreft zeer geslaagde eerste coachavond van dit seizoen voor het veld gisteravond staat gelijk de volgende coachavond al weer voor de deur. We willen alle zaalcoaches uitnodigen voor een coachavond op zaterdagavond 14 november van 18:30 tot 20:30. We gaan tijdens deze avond in op de praktische zaken die geregeld moeten worden voor het

Lees verder

Selectie JD1 en JD2

Hockeyzaken

25-10Beste spelers,
Jullie kunnen de nieuwe teamindelingen en de nodige informatie die daarbij hoort vinden na het inloggen op de tab Club -> Documenten -> Selectietrainingen 2015/2016 -> Selectie JD1 JD2 veld 2015-2016.
Met Vriendelijke Groet,
De Technische Commissie

Lees verder

Zaalselecties

Hockeyzaken

18-10Beste spelers en speelsters,
Jullie kunnen de definitieve zaalselecties voor het seizoen 2015-2016 vinden na het inloggen  op de tab Club -> Documenten -> Zaalhockey 2015/2016.
Met vriendelijke groet,
De TC

Lees verder

Coachavond

Hockeyzaken

14-10 Beste coaches, vorig jaar zijn we gestart met een coachavond gericht op JOU! Waar heb je invloed op in een wedstrijd, energie volgt aandacht, wat doe je met wisselspelers en nog veel meer interessante onderwerpen werden belicht.

Lees verder

Selectie training zaal

Hockeyzaken

1-10Beste jeugdleden,
wij snappen dat jullie helemaal in de voorcompetitie zitten, maar met het koudere weer komt ook het zaalhockey er weer aan. Om iedereen in te delen in een team waar hijzij past zijn er weer zaal selecties en wel de volgende:
Schema zaalselectie meisjes maandag 12 oktober
Lijn
Tijd

Lees verder

Training MB3 en MB4 afgelast

Hockeyzaken

4-9De trainingen van MB3 en MB4 om 17:30 gaan niet door!Lees verder

Voor-competitie Meisjes B1 zaterdag a.s.

Hockeyzaken

30-9Zaterdag 4 oktober speelt Castricum Meisjes B1 om 12:30 thuis tegen Athena Meisjes B1. Om zich rechtstreeks te plaatsen voor de Super B zal er gewonnen moeten worden met ruime cijfers. Meisjes B1 hoopt dan ook dat iedereen langs de lijn zal staan voor de nodige support!

Lees verder

Nieuwe Senioren teams bij MHCC

Hockeyzaken

9-3Na de winterstop zijn 2 nieuwe senioren teams aan de competitie toegevoegd! Dames-3 en Heren-5, beide jonge teams die in de 18+ competitie uitkomen. Als bestuur zijn we zeer blij dat het beleid met 18+ teams dat 3 jaar geleden is ingezet nu voor groei bij de senioren zorgt! Het Bestuur

Lees verder

Meetrainen met een hoger team.

Hockeyzaken

4-3Vanaf 10 maart wordt er door een aantal spelers meegetraind met een ander team, een derde trainingsmoment.Als een club willen we gezelligheid combineren met het ontwikkelen van ieders talent, dit laatste proberen we door middel van het meetrainen met een ander team.

Lees verder

Zaalhockeytraining deel 3

Hockeyzaken

24-11 Hierbij het overzicht van de zaaltrainingen van woensdag 27 november tot en met zondag 1 december.
In overleg met de hoofdtrainers werken we aan het volledige overzicht.
 


Lees verder

Teamindeling MD1 en MD2 ook bekend

Hockeyzaken

22-6Ook de laatste teamindelingen zijn bekend. Voor MD1 en MD2 staat de indeling op de inmiddels bekende plek. Inloggen op de site, vervolgens bij documenten en selecties 2013-2014. 

Lees verder

Bekendmaking trainingsgroep MD12

Hockeyzaken

8-6 Zojuist is via de site de groep MD12 bekend gemaakt. Deze groep zal nog 3x doortrainen om tot de definitieve indeling van MD1 en MD2 te komen. Meer informatie is te vinden door in te loggen op de site. Vervolgens in het linkermenu klikken op "documenten". Vervolgens in de categorie "Selectietrainingen 2013-2014", daar staat het document "MD12 voorselectie". 

Lees verder

Procedure selectietrainingen en bekendmaking selectielijsten

Hockeyzaken

31-5 Als Technische Commissie hebben wij met zorg onderstaande lijsten en procedures opgesteld.Via dit document maken wij de tijden en namenlijsten bekend van de selectietrainingen voor het seizoen 2013-2014.

Lees verder

Trainingen gaan door

Hockeyzaken

15-3De velden zijn prima speelbaar en na 16:00 is het zo goed als droog. We kunnen dus lekker trainen! Denk wel aan goede kleding!

Lees verder

Traingen afgelast vanaf 19:00!!

Hockeyzaken

11-2
Helaas zijn de velden al glad geworden door de vorst. Vanaf 19:00 kan er niet meer getraind worden i.v.m. de veiligheid van de spelers.
Het gaat om MB3, MB4, MB5, MA1, JC2 en Senioren. 
We hopen iedereen nog op tijd te bereiken met dit bericht.


Lees verder

Veldtrainingen starten weer!

Hockeyzaken

28-1 Vandaag kunnen de velden weer worden gebruikt om te trainen. Het aangepaste trainingsschema is nog van toepassing.


Lees verder

Trainingsschema in januari

Hockeyzaken

7-1 Voor de duidelijkheid hier nogmaals het trainingsprogramma voor de maand januari:
-De jongste jeugd traint alleen op vrijdag. De trainingen op dinsdag en woensdag vervallen.  - Voor de breedte jeugd (teams die geen zaalhockey spelen) vervalt de tweede training in januari, behalve voor MD3, MD4, MC5 en MC6, van deze teams vervalt de eerste training.

Lees verder

Kerst Instuif Partijtjes (KIP)

Hockeyzaken

12-12Op vrijdag 14 december zijn de zogenaamde Kerst Instuif Partijtjes (KIP). Bijna alle teams hebben de KIP gewoon op hun eigen trainingstijd, alleen de jongens van de JE6-1, JE6-2, JE6-3 en JE6-4 mogen een uur eerder te komen, dus om 16.00u.

Lees verder

Trainingen Jongens ABCD elftallen maand juni

Hockeyzaken

11-6De komende twee weken wordt er nog doorgetraind in de nieuw gevormde ABCD elftallen. Het schema is te vinden na het inloggen op de site. Klik op documenten (in de linkerkolom op de site) vervolgens op "selectietrainingen jongenslijn 2012" en dan op het bestand "trainingsschema Jongens ABCD juni 2012"


Lees verder

Voorlopige selectiegroep

Hockeyzaken

5-6De namen van de voorlopige selectiegroep MA staan op de site. Het document is te vinden na het inloggen. Klik op documenten (in de linkerkolom op de site) vervolgens op "selectietrainingen meisjeslijn 2012" en dan op het bestand "MHCC Voorlopige selectiegroep MA". 

Lees verder

Selectiegroep JD1-2 en J8D

Hockeyzaken

1-6 De namen van de selectiegroep JD1-2 en J8D staan inmiddels op de site. Het document is te vinden na het inloggen op de site. Klik op documenten (in de linkerkolom op de site) vervolgens op "selectietrainingen jongenslijn 2012" en dan op het bestand "Selectiegroep MHCC JD1-2 en J8D"

Lees verder

Selectiegroep MD1-MD2

Hockeyzaken

26-5De namen van de selectiegroep MD1-MD2 staan inmiddels op de site. Het document is te vinden na het inloggen op de site. Klik op documenten (in de linkerkolom op de site) vervolgens op "selectietrainingen meisjeslijn 2012" en dan op het bestand "Selectiegroep MD"

Lees verder

Selectietrainingen MHCC, jongens 2012-2013

Hockeyzaken

10-5 Selectietrainingen MHCC, meisjes 2012-2013

Via dit document maken wij de tijden bekend van de selectietrainingen voor het seizoen 2012-2013. Per categorie staan de verschillende leeftijdsgroepen met een uitleg hoe de selectie in deze lijn zal gaan. Wij gaan er van uit dat de leeftijden uit onderstaande tabel gangbaar zijn. Indien je van mening bent dat ondanks deze

Lees verder

Laatste wedstrijd van het seizoen voor Heren1

Hockeyzaken

26-5 Laatste wedstrijd seizoen ‘10-‘11
Heren 1 stond tijdens de winterstop op een schamele 2 punten. Het degradatie spook begon al in de nek te hijgen. Nu, na de winterstop en met nog 1 wedstrijd te spelen staat Heren 1 met 18 punten op de negende plaats en is de 2de klasse volgend jaar wederom een feit! Enkele spelers gaan ons na dit jaar verlaten. Velen met een lange H1 historie een

Lees verder

Selectietrainingen Jeugd, data en tijden!

Hockeyzaken

25-5 Voor sommigen is dit bericht - ondanks dat het al lange tijd op de site staat, niet goed doorgekomen. Nu dit weer bovenaan de site!

Lees verder

Jeugdtrainingen komende periode

Hockeyzaken

15-4 De jeugdtrainingen voor de komende weken t/m de start van de selectietrainingen (zie voor details het andere bericht op de site) zien er als volgt uit:
Voor alle jeugd:
Zaterdag 30 april t/m Zondag 8 mei: Meivakantie voor iedereen

Lees verder

Scheidsrechters

Hockeyzaken

21-3 Alweer nieuwe scheidsrechters !
De drie Spelregelavonden die door Gerdy van Bellen in januari en februari zijn verzorgd, hebben een mooi succes opgeleverd. Sinds het examen op afgelopen dinsdagavond 12 maart hebben we er namelijk elf (!!) nieuwe scheidsrechters bij. Zes ouders/coaches, drie seniorenspeelsters en twee jongens uit de C-categorie. Bovendien is er een record gevestigd;

Lees verder

Op woensdag 5 jan. GEEN jeugdtrainingen, op donderdag 6 jan. WEL

Hockeyzaken

4-1Helaas heeft de afgelopen nacht toch nog sneeuw gebracht en gezien de weersverwachting voor vandaag, is er besloten om vandaag (woensdag 5 januari) nog niet te trainen! Dus alle jeugdtrainingen voor woensdag 5 januari komen te vervallen! Aangezien het v.a. woensdagavond duidelijk warmer wordt, kunnen we vanaf morgen wel gewoon weer trainen, dus met ingang van donderdag 6 januari gaan alle

Lees verder

Thema-avond voor Trainers en coaches 'Verloren Winst' op ma. 4 oktober

Hockeyzaken

30-9a.s. maandag is er om 20.15 uur (tot ca. 21.45 uur) een avond voor alle trainers -en coaches van 11-tallen met het Thema: 'Verloren winst'.

Lees verder

VERMIST: twee pakken van dames 1 en gouden Nike hockeyschoenen

Hockeyzaken

1-3Uit de kast van dames 1 (in de aanbouw in het clubhuis) zijn twee sponsorpakken verdwenen en een paar gouden Nike hockeyschoenen. De pakken zijn van Stag en donkerblauw met nummer en logo van ABN AMRO. Wie o wie heeft de pakken geleend en/ of gezien? Graag terugleggen op de kast van dames 1 in het clubhuis of bellen naar 0649891482. Hetzelfde geldt uiteraard voor de gouden hockeyschoenen.

Lees verder

Spelregelcursus

Hockeyzaken

22-2Aanstaande zaterdag 27 februari ga ik starten met een nieuwe spelregelcursus. Hoewel deze cursus in eerste opzet is gericht op de A- en B-jongens die nog geen scheidsrechterkaart hebben, is er nog ruimte voor senioren, coaches en ouders die ook een scheidsrechterkaart willen halen.

Lees verder

Woensdag 17 februari is er gewoon weer veld-training!

Hockeyzaken

16-2 In de hoeken van het ABN-AMRO veld ligt nog wel wat sneeuw, maar de rest van het veld en de andere velden zijn weer groen en dus kunnen we weer verder met de trainingen! Natuurlijk kunnen zaken op de dag zelf altijd veranderen, houd daarvoor de website in de gaten!

Lees verder

Velden zijn weer bijna groen, dus met ingang van woensdag 3 februari kunnen we weer trainen!

Hockeyzaken

2-2 Dinsdagnacht lag er nog een dikke ijslaag op de velden, maar die is nu snel aan het verdwijnen! Als er vannacht geen gekke dingen gebeuren (niet volgens de weersverwachting) kunnen we morgen gewoon weer het veld op! Dus: Met ingang van woensdag 3 februari gaan alle jeugdtrainingen weer gewoon door! We gaan weer aan de gang volgens het normale trainingsschema!

Lees verder

Vandaag, vrijdag 29 januari GEEN jeugdtrainingen!

Hockeyzaken

29-1 Gezien de weersverwachtingen (voor vanmiddag) is er besloten om vanmiddag de jeugdtrainingen af te gelasten. Vanaf a.s. maandag gaat het normale trainingsschema weer in werking. Blijf de site iedere dag checken, want ook voor de komende dagen is het onduidelijk of de velden bespeelbaar zijn.
 

Lees verder

K3 bij MHC Castricum ??

Hockeyzaken

30-10Ja!.........maar helaas niet Josje, Kristel en Karin, maar Kennis, Koffie en Kaart.
Aanstaande dinsdag 3 november start Willem van Schaik met een cursus over de spelregels van het hockey (Kennis). Daarbij krijgen de deelnemers Koffie (of thee) en het geheel kan (maar hoeft niet) uitmonden in een scheidsrechtersKaart.

Lees verder

Voorlopige teamindeling Heren seizoen 2009-2010

Hockeyzaken

14-7De voorlopige teamindeling bij de Heren voor het komend seizoen zijn bekend. De TC senioren Heren heeft zoveel mogelijk zijn best gedaan om - buiten de selectieteams - zoveel mogelijk jullie verzoeken in te willigen. Alle betrokken spelers zijn eveneens per e-mail op de hoogte gebracht. Bij hockeyzaken, rechts op de site onder 'Mededelingen' staat de voorlopige teamindeling voor het seizoen

Lees verder

teamsamenstellingen jeugd

Hockeyzaken

27-6Bij hockeyzaken, rechts op de site onder 'Mededelingen'  kun je per lijn in de bijlage de nieuwe teamindelingen vinden.   Bij de teamindelingen hebben we ons best gedaan om - buiten de selectieteams - zoveel mogelijk jullie verzoeken in te willigen. Echter is dit geen garantie voor de volgende seizoenen. Dus als je nu bij bepaalde vriendjes/vriendinnetjes/meerijders of eerder in

Lees verder

selectienieuws ABCD-jeugd

Hockeyzaken

16-6In de bijlage vinden jullie de indelingen van de selecties voor de 1e teams en voor Meisjes C2. De overige teams worden in een later stadium (uiterlijk 27 juni) bekend gemaakt, dus houd de site in de gaten. De spelers die in de selecties zitten dienen de komende anderhalve week nog te trainen, dus kijk even goed wanneer dit is!   Groetjes, Djurre

Lees verder

Jong MHCC, een nieuw initiatief

Hockeyzaken

14-4Beste leden, vanaf heden zijn er 2 nieuwe teams binnen MHCC. Zowel het jong mhcc dames alsmede jong mhcc heren is geformeerd. Deze beide teams bestaan uit spelers en speelsters van zowel de eerste 2 selectie teams van de senioren, alsmede A en B jeugd.   Dit jaar zal het programma voor deze teams bestaan uit een aantal trainingsmomenten en een afsluitend toernooi/drieluik met

Lees verder

Inhaalwedstrijden

Hockeyzaken

4-2De bond heeft het inhaalprogramma voor de competitie bekend gemaakt.
Deze wedstrijden zijn (nog) niet in het wedstrijdschema op de site opgenomen.
Kijk in onderstaand schema of jouw team er tussen staat en noteer het alvast in je agenda!
Puck op 't Hof
Wedstrijdsecretariaat

28 februari 2009
Rood-Wit JC3 – Castricum JC2
HBS MB1 – Castricum MB1

Lees verder

Laatste verslag dames 1 in 2008

Hockeyzaken

11-12 LEONIDAS DI – CASTRICUM DI  

Door de enorme sneeuwval in november, was dames 1 woensdagavond zo gelukkig om in de drukke avondspits naar Rotterdam te mogen afreizen voor het inhaalduel tegen Leonidas.
 

Lees verder

Wedstrijdverslag dames 1 (kan niet op normale plek ingevoerd worden!)

Hockeyzaken

28-10Castricum pakt de volle winst
 
CASTRICUM – Na het teleurstellende gelijkspel tegen HBS waren de hockeydames van Castricum wel weer toe aan een overwinning. Op het programma stond HDS uit Den Haag. In de voorbereiding heeft Castricum al tegen deze Haagse ploeg gespeeld en gewonnen. Afgelopen zondag was het niet anders. De oranjehemden wonnen overtuigend met 1-4.

Lees verder

Castricum dames 1 versus Alphen dames 1

Hockeyzaken

22-9Beste leden, ouders/verzorgers en andere hockeyliefhebbers,   Zoals de meesten in ons verslag wel hebben kunnen lezen, was afgelopen zondag een dag om snel te vergeten. De 0-0 was absoluut een winstpunt voor ons! Het slechte spel tegen Alkmaar is gelukkig niet een lijn die we voort gaan zetten. Ook wij hebben wel eens een slechte dag!   Dit kunnen we aankomende zondag goed maken in

Lees verder

Spannende derby: Alkmaar dames 1 versus Castricum dames 1

Hockeyzaken

16-9Beste leden, ouders/ verzorgers en andere hockeyliefhebbers,   Na een goede overwinning op IJssel afgelopen zondag is het aankomende zondag tijd voor de uiterst spannende streekderby tegen Alkmaar. Het is naast de deur en we hopen dan ook op een groot support vanuit Castricum. De wedstrijd begint om 12.45 uur en vindt plaats op het gemeentesportpark aan de Olympiaweg in Alkmaar.

Lees verder

Geen oefenwedstrijd dames 1 zondag a.s.

Hockeyzaken

4-9Allen,
De aangekondigde oefenwedstrijd van dames 1 tegen Pinoke 2 gaat helaas niet door. De eerstvolgende keer waarop jullie dames 1 thuis kunnen bewonderen is zondag 14 september om 12.45 uur. En schrijf alvast in jullie agenda's: 21 september een uitwedstrijd tegen Alkmaar om 12.45 uur. Dat is praktisch naast de deur en we roepen alle supporters alvast op om ons die dag te vergezellen.

Lees verder

Arbitrage

Hockeyzaken

1-9Ook dit jaar heeft de Commissie Spelregels van de KNHB aan het begin van het seizoen een Briefing voor Bondsscheidsrechters en een Briefing voor Clubscheidsrechters gepubliceerd. De Briefing voor Clubscheidsrechters is opgenomen in de bijlage bij dit bericht. Ik wil alle scheidsrechters sterk aanraden deze Briefing goed door te lezen. Wie de Briefing voor Bondsscheidsrechters ook wil

Lees verder

Wedstrijdverslag dames 1- voordaan (aangezien we het verslag niet kunnen invoeren op de site, maar even zo!)

Hockeyzaken

30-4Vechtlust bezorgt Castricum dames 1 de overwinning  
Dat inzet, overtuiging en absolute vechtlust worden beloond, heeft dames 1 van MHCC afgelopen zondag bewezen. De tegenstander was Voordaan uit Groenekan. Op papier een zware opponent. Ze stonden tweede op de ranglijst en deden tot afgelopen zondag nog mee in de strijd om het kampioenschap in de eerste klasse. Maar Castricum had ook

Lees verder

Dames 1 MHCC versus Voordaan dames 1 (en kampioenschap dames 2)

Hockeyzaken

23-4Hockeyers, ouders, jeugdleden en andere supporters,   Het is spannend in poule 1B. Een beetje te spannend misschien wel. De nummers zes tot en met twaalf liggen akelig dicht bij elkaar. Wij hebben bezetten momenteel de zevende plek. Klinkt mooi, maar het scheelt slechts zeven punten met de nummer laatst (Spandersbosch) en vijf punten met de nummer elf (Almere). Klein detail: de

Lees verder

Dames 1 MHCC versus Terriërs Dames 1

Hockeyzaken

26-3Zin in een spannende hockeywedstrijd? Kom dan aankomende zondag naar Sportpark het Wouterland. Om 12.45 uur speelt dames 1 een echte streekderby tegen de terechte koploper: de Terriërs uit Heiloo.   Terriërs staat eerste op de ranglijst en is absoluut de best spelende ploeg in de poule. Wij staan momenteel zevende. De vorige wedstrijd hebben we met 6-2 verloren, maar dat zijn we nu

Lees verder

NIEUWE SCHEIDSRECHTERS !!

Hockeyzaken

20-3Afgelopen zaterdag 15 maart is het tweede scheidsrechterexamen van dit seizoen geweest. Alle kandidaten zijn geslaagd (!) en dat betekent dat we er 17 nieuwe scheidsrechters bij hebben gekregen, namelijk 1 A-meisje, 13 B-meisjes, en 3 vaders van jongens D-spelers. Vooral met de drie vaders zijn we erg blij, omdat het past in het arbitragebeleid, waarbij we in de toekomst de D-elftallen zoveel

Lees verder

Veterinnenteam op zondag

Hockeyzaken

11-3 We zijn bezig met het opzetten van een veterinnenteam. Heb jij vroeger ooit gehockeyd en heb je zin om bij MHCC op zondag te spelen, met enthousiaste dames? Mail dan een bericht naar Joke Cabri of Marjan Meijrink, dan geven wij verdere info. [email protected] [email protected]   Ook als je niet elke week kan/wil,  horen

Lees verder

Hockeyen, dansen en snert eten: het snerttoernooi komt er weer aan!

Hockeyzaken

17-12 Snerttoernooi 2008
6 januari 2008
 

Het einde van het jaar nadert en dus komt het altijd gezellige snerttoernooi weer in zicht. Op 6 januari 2008 worden de oliebollen en appelflappen weer ingeruild voor een heerlijk bord erwtensoep à la Dick Eiking. Senioren, a-jeugd, trimleden, ouders en andere hockeyliefhebbers zijn welkom om op een hockeyende manier

Lees verder

PUINHOOP IN KEEPERSHOK

Hockeyzaken

17-10De puinhoop in het keepershok wordt op dit moment steeds erger. Tassen liggen verspreid en open in het gangpad, terwijl de daartoe aangewezen vakken leeg zijn. EEN OPROEP AAN ALLE TEAMS EN KEEPERS! ZET JE TAS IN EEN VAK EN DOE ER EEN SLOT OP! Ik heb een aantal teams persoonlijk benaderd en gewaarschuwd over hun tas, maar ik kan niet iedereen via die weg bereiken. Met elkaar kunnen we het netjes

Lees verder

Keeperstassen ophalen! Niet vergeten!!!

Hockeyzaken

31-8Beste keeper,
 
Na een aantal maanden niks te hebben gedaan, wordt het weer tijd voor wat sportieve beweging. Aangezien jullie niet kunnen starten zonder zo’n stoer keeperspak, worden op zaterdag 2 september de keeperstassen uitgedeeld. Alle materialen zijn opnieuw verdeeld en op zo’n eerlijk mogelijke manier over de teams verspreid. Per categorie kunnen de tassen worden

Lees verder

Meetrainen

Hockeyzaken

2-3 Hoi allemaal,
vanaf aankomende week gaat er weer worden meegetraind met andere teams. Wij willen als TC door middel van meetrainen de speler/speelster de kans bieden om zichzelf te laten zien en zich verder te ontwikkelen.
 

Lees verder

Anna Baron in Noord Hollands selectie

Hockeyzaken

14-6Met trots kunnen wij vertellen dat Anna Baron, ondanks wat achteraf bleek een gebroken pols, is gekozen om volgend jaar in het Noord Hollands meisjes C team te spelen.
Wij zijn daar als club trots op en wensen haar veel succes(en sterkte met haar gebroken pols)
De TC

Lees verder

Voorselectie!

Hockeyzaken

24-3 Open Selectie voor Breedteteams
Dit seizoen heeft de TC Jeugd zich gebogen over het selectiebeleid van MHCC. Wij hopen jullie binnenkort ons herziene beleid te kunnen presenteren.

Lees verder

Meetrainstage

Hockeyzaken

9-2 Na de krokusvakantie gaat er weer worden meegetraind met andere teams. Wij willen als TC door middel van meetrainen de speler/speelster de kans bieden om zichzelf te laten zien en zich verder te ontwikkelen.
 
De periode van meetrainen duurt 4 weken. Na 4 weken volgt een open gesprek over hoe het is gegaan met de trainer/coach, de speler/speelster en de hoofdtrainer.

Lees verder

Bericht m.b.t. Zaalhockey en de scheidsrechters

Hockeyzaken

5-12 Aanstaande zaterdag gaat de zaalcompetitie van start. Nog nooit hebben er zoveel teams meegedaan als dit seizoen het geval is.  Dat betekent heel veel wedstrijden die allemaal gefloten moeten worden.  We hebben jullie scheidsrechters dus allemaal hard nodig.


Lees verder

Start jeugdtrainingen seizoen 2011-2012

Hockeyzaken

6-6 Het onderstaande bericht heeft v.a. 16 maart op de site gestaan! Dus dit is een herhaling
Het lijkt nog ver weg, maar bij deze alvast de data waarop de trainingen starten na de zomer. Zeker van de spelers / speelsters uit de selectieteams wordt verwacht dat zij dan ook aanwezig zijn! Zorg dus dat je deze data in je agenda hebt staan!

Lees verder

a.s. maandag 31 januari starten de trainingen weer volgens het normale schema!

Hockeyzaken

28-1Vanaf maandag 31 januari gaan we (mits de vorst het toelaat) weer trainen volgens het normale schema, zoals voor de winterstop. Dus geen Midwinterschema meer!
Voor de teams die nog actief zijn in de zaal, kan het  programma aangepast worden, maar dat hoor je dan van je trainer/coach.

Lees verder

Ook woensdag 8 en donderdag 9 dec. geen jeugdtrainingen

Hockeyzaken

8-12Helaas, helaas... door de aanhoudende (nacht)vorst is de sneeuw en het ijs nog niet verdwenen. Gelieve NIET de velden te betreden, omdat vooral het intrappen van ijs de velden kan beschadigen! T/M donderdag 9 december zijn er geen jeugdtrainingen. Uiterlijk donderdagavond beslissen we of de KIP (kerst-instuif-partijtjes) op vrijdag doorgaan, check dus regelmatig de site.

Lees verder

Midwintertraining Meisjes B4

Hockeyzaken

7-12En dan vergeet je zomaar dat MB4 op maandag en dinsdag traint. Sorry dames! Jullie trainen tijdens de midwinterperiode op vrijdag van 18.15 tot 19.15 uur!


Lees verder

De teamindelingen zijn er...

Hockeyzaken

28-6 Na een lange puzzel zijn we eruit gekomen. Op basis van evaluatieformulieren, selectietrainingen, eventuele vaardigheidstesten, de vriendenopgaaf en de bevindingen van de TC. Uiteraard hebben wij voor een ieder ons best gedaan en hopen we dat iedereen een mooi seizoen gaat krijgen.   De teamindelingen van meisjes D, jongens en meisjes C en meisjes B staan inmiddels online. Even

Lees verder

Start seizoen 2010-2011 voor de jeugd

Hockeyzaken

18-5 Om ervoor te zorgen dat we met alle selectieteams een zo goed mogelijke voorbereiding voor het nieuwe seizoen (2010-2011) kunnen draaien, willen we bij deze alvast aangeven wanneer we starten met de trainingen van het nieuwe seizoen. Dan kan iedereen voor wie dit geldt hier rekening mee houden in de vakantieplanning.
 

Lees verder

a.s. maandag coachavond....

Hockeyzaken

23-10a.s. maandag coachavond voor alle jeugdcoaches met behandeling basistechnieken op het veld en uitleg over de nieuwe digitale communicatietool, aanvang 20.00 uur

Lees verder

LET OP: Trainingstijden

Hockeyzaken

4-9Trainingstijden bij je team, gaan in vanaf a.s maandag, deze week is het schema in de mededelingen nog van kracht. Djurre Roggeveen

Lees verder

Trainingstijden en trainers bij de verschillende teams

Hockeyzaken

1-9Deze week worden de trainingstijden en de trainers bij de opstellingen gezet. Er kunnen nog wel enkele wijzigingen in staan t.o.v. het schema wat nu draait. Hierover krijg je dan per mail ook bericht.

Lees verder

Voorlopige teamindeling Dames seizoen 2009-2010

Hockeyzaken

26-7De voorlopige teamindelingen bij de Dameslijn voor het komend seizoen 2009-2010 zijn bekend. Deze zijn te vinden in de bijlage. De TC senioren Dames heeft geprobeerd zoveel mogelijk rekening te houden met jullie wensen. Alle dames speelsters zijn ook per e-mail op de hoogte gebracht van deze voorlopige teamindelingen.   Namens de TC Senioren Dames, Sophie Hendrix


Lees verder

Trainers gezocht!

Hockeyzaken

16-1 Helaas zijn er weer een aantal trainers die moeten stoppen met training geven ivm studie, werk of blessures. Een aantal van deze trainers zijn voor de oudere teams en kunnen we nog niet opvullen met de nieuwe trainingscursisten. Vandaar dat ik deze oproep plaats voor een aantal senioren die de 2e helft van het seizoen zouden kunnen en willen training geven. Het gaat om

Lees verder

LET OP! Invallers nodig..... Lees dan snel onderstaande tekst

Hockeyzaken

22-11 Invallen:
 
Het principe van een vereniging impliceert dat leden van verschillende teams elkaar in bepaalde situaties uit de brand kunnen helpen. De KNHB heeft hier echter bepaalde regels voor opgesteld waardoor er niet onbeperkt teamleden uitgewisseld kunnen worden. Daarom heeft de TC voor komend jaar dit memo opgesteld om het beleid van de

Lees verder

5 december geen training

Hockeyzaken

22-11 Op 5 december zal er geen training zijn! Voor de overige trainingsdata verwijs ik u naar de agenda! Hier staat duidelijk aangegeven tot wanneer de trainingen doorlopen in december en in de midwinter periode!

Lees verder

Nieuwe trainers gezocht!!

Hockeyzaken

24-10 Naast de cursisten voor de nieuwe trainerscursus die as woensdag zal starten, zijn wij opzoek naar trainers met hockeyervaring of reeds een diploma. Er zijn nl een aantal trainers die helaas verhinderd zijn om training te blijven geven. Het zal vooral gaan om trainers voor de D en E categorie. Mocht jij het leuk vinden om hierbij betrokken te zijn dan kan

Lees verder

TRIMHOCKEY

Hockeyzaken

17-8 Beste trimhockeyers, vanaf 9 september zullen we weer beginnen met het geven van trainingen. Voor die tijd zien jullie al dat er ruimte in het trainingsschema is ingeroosterd om te hockeyen. Mochten jullie dus al zin hebben om een balletje te spelen onderling dan kan dit op de ingeroosterde tijden. Verder zijn we druk bezig om op donderdag een soort van

Lees verder

Trainingsschema Zaal

Hockeyzaken

1-12Beste zaalhockeyers van MHCC,
In de bijlage vinden jullie met enige vertraging het zaal trainingsschema van aankomende week. Komende zondag starten voor JA1, JA12, JA2, JA3, JC12 en Dames A al de eerste trainingen. Aankomend weekend zal het schema voor de komende weken op de site staan zodat iedereen daar tijdig rekening mee kan houden. Uitgangspunt voor de zaal is dat elk team

Lees verder

MIDWINTERTRAININGEN JEUGD, van 3 jan. 2011 t/m de krokusvakantie

Hockeyzaken

6-12Het midwinter-trainingsschema voor de jeugd is simpel. Op Maandag -En dinsdag vervallen alle trainingen.  Ieder team traint 1x per week, op de 2e trainingsdag / tijd van de week, zoals dat in het huidige schema staat. Dus als je op dinsdag en donderdag traint nu, dan train je van 3 januari t/m de krokusvakantie op donderdag en vervalt de dinsdag.

Lees verder

Herfstvakantie

Hockeyzaken

13-10Van vrijdag 22 t/m zondag 31 oktober is het herfstvakantie en zijn er geen trainingen voor de jeugd. Maandag 1 november beginnen de trainingen weer.  Vrijdag 22 oktober zijn er geen trainingen maar wel de HIP. Dit zijn de Herfst Instuif - Partijtjes. Deze zijn niet verplicht, maar wel erg leuk, dus zorg dat je erbij bent. Het programma voor de HIP is:

Lees verder

jeugdtrainingen tijdens de pinksterdagen

Hockeyzaken

15-5Het laatste lange weekend staat voor de deur....
Onderstaand het aangepaste trainingsprogramma.   Vrijdag 21 mei is er weer een PIP editie (Pinkster Inloop Partijtjes). Tijden zijn hetzelfde als met de Paas PIP, maar deze zullen nog op de site komen. Maandag 24 mei (2e pinksterdag) zijn er geen trainingen.   De trainingen van 25 t/m 28 mei gaan wel gewoon door, al is dit een

Lees verder

Nieuwe scheidsrechters !!

Hockeyzaken

22-4Afgelopen zaterdag hebben we er weer tien nieuwe clubscheidsrechters bijgekregen. Sommigen kandidaten slaagden met de hakken over de sloot, maar anderen slaagden glansrijk. Het kaartensetje voor nul fouten kon jammer genoeg niet worden uitgereikt. Onze nieuwe clubscheidsrechters zijn: Bas Brouwer, Jesse van Doggenaar, Thijs de Groot, Anthony Mouroulis, Jelle Oosterbaan, Floris Raasveld, Joris

Lees verder

jeugdtrainingen tijdens / rondom meivakantie, hemelvaart en pinksteren

Hockeyzaken

14-4Er staan wat vakanties en vrije schooldagen in het verschiet, dus daarom nu alvast bericht over de hockeytrainingen rondom deze dagen:

Lees verder

LET OP: Trainingstijden

Hockeyzaken

8-9De 'definitieve' trainingstijden voor de jeugd staan nu bij je team op de site, er zitten wijzigingen in dus check dit met je inlogcode!   Djurre Roggeveen

Lees verder

Training 2e jaars E

Hockeyzaken

8-6Zoals beloofd hebben we 2 jonge heren gevonden die met de 2e jaars E op de vrijdag willen gaan trainen. Dit zijn Maarten en Wouter van Nijendaal! Kom op vrijdag 12, 19 en 26 juni lekker naar de club om met deze jongens te gaan trainen. tijd: van 17:00 tot 18:00.   Dit is dus voor alle kinderen die volgend jaar als 2e jaars E hockeyen!   gr Ray

Lees verder

SELECTIETRAININGEN!

Hockeyzaken

14-4In de bijlage vinden jullie informatie over de selectietrainingen, inclusief dagen -en tijden. Allemaal openen en in je agenda zetten!

Lees verder

Wie wordt de nieuwe Manager van Dames 1?

Hockeyzaken

29-5Een prachtige functie is vacant voor iedereen die eerste klas hockey van heel nabij wil meemaken en nauw wil samenwerken met een zeer capabele technische staf en een gezellige groep sportieve hockeymeiden.

Lees verder