header foto
 
Arbitrage

Opleiding Clubscheidsrechter en Examen

Nieuws afbeelding 25-10-2017

Zonder scheidsrechters kan er niet gehockeyd worden.

Gelukkig lukt het elke keer weer om alle wedstrijden van scheidsen te voorzien. Dat kan echter alleen als er voldoende scheidsrechters zijn die ingedeeld kunnen worden. Om dat aantal op peil te houden is het voor de jeugd verplicht om de opleiding te volgen en examen te doen. Dit geldt vanaf de B leeftijd.

Eenmaal geslaagd kun je ingedeeld worden om een wedstrijd te fluiten. Wij proberen dat zo goed mogelijk te doen. De eerste keer krijg je begeleiding. Verder houden we rekening met je ervaring, het aantal keer dat je hebt gefloten, je eigen wedstrijd en met jouw wensen. In het algemeen zal je ca. 4 keer per seizoen worden opgesteld. Vaker mag natuurlijk altijd.

Iets later dan in andere jaren beginnen we weer met de opleiding. Het eerstvolgende examen is gepland op vrijdagavond 24 november 2017. Eerste ronde om 19:30 uur en de tweede ronde om 20:30 uur.

Jeugdleden:

Voor dit examen worden de volgende teams opgeroepen:

Jongens A1, Jongens A2, Jongens A3, Jongens B1, Jongens B2, Meisjes A3 en Meisjes B1

Iedereen uit deze teams die zijn of haar kaart nog niet heeft, ontvangt binnenkort een uitnodiging met daarin een link naar de digitale cursus. Mocht je deze niet ontvangen, laat dat dan even weten door te mailen naar [email protected] Geef sowieso even door hoe laat je wilt. We hebben een beperkt aantal plaatsen per ronde.

Ouders

Natuurlijk kunnen ook ouders of andere belangstellenden aan dit examen deelnemen. Naast een nog beter spelinzicht langs de lijn, begrijp je ook beter waarom er soms gefloten wordt. Voorts, met het oog op de naderende zaalcompetitie, misschien een goede gelegenheid om speciaal daarvoor je kaart te halen. Ge├»nteresseerd? Laat het weten via [email protected]