header foto
 

Nieuwe lichting scheidsrechters

Arbitrage Nieuws afbeelding

24-11Vrijdagavond was er weer een scheidsrechtersexamen in Castricum.
Deze keer niet de jeugd, maar voornamelijk ouders die hun kaart wilden halen. Dit speciaal om in de zaal te kunnen fluiten het aankomende seizoen. Resultaat: ruim 20 nieuwe scheidsrechters.
Hulde!

Lees verder

30 nieuwe scheidsrechters !

Arbitrage Nieuws afbeelding

25-11 Vrijdagavond 24 november werden in twee rondes weer examens afgenomen voor het behalen van de scheidsrechterskaart.
Het was een succesvolle avond, want maar liefst 30 mensen zijn geslaagd voor dit examen. Zo ook de volledige selectie van Meisjes B1 (zie foto). Hulde!

Alle geslaagden zijn voorzien van een MHCC fluit en zullen bij hun eerste wedstrijd begeleid worden.

Lees verder

Zaalhockeyregels uitgelegd bij HV De Terriërs

Arbitrage Nieuws afbeelding

15-11Binnenkort start de zaalcompetitie weer! Het wedstrijdschema wordt binnenkort door de KNHB bekend gemaakt en in december zullen de eerste zaalwedstrijden weer van start gaan. De regels bij zaalhockey zijn op sommige onderdelen net even anders dan op het veld. Reden om iedereen die interesse heeft, aan wedstrijden deelneemt en/of wedstrijden gaat fluiten te informeren over de regels en het

Lees verder

Opleiding Clubscheidsrechter en Examen

Arbitrage Nieuws afbeelding

25-10 Zonder scheidsrechters kan er niet gehockeyd worden.
Gelukkig lukt het elke keer weer om alle wedstrijden van scheidsen te voorzien. Dat kan echter alleen als er voldoende scheidsrechters zijn die ingedeeld kunnen worden. Om dat aantal op peil te houden is het voor de jeugd verplicht om de opleiding te volgen en examen te doen. Dit geldt vanaf de B leeftijd.

Lees verder

Sander Haasbroek, onze scheidsrechtersinplanner!

Arbitrage Nieuws afbeelding

22-10Op onze oproep om iemand te vinden die de scheidsrechtersinplanning van Bert van Kessel over gaat nemen, heeft Sander Haasbroek positief  gereageerd. Ingewerkt en al, begint Sander per direct aan de planningen van de wedstrijden die na de herfstvakantie gespeeld gaan worden. 

Lees verder

Wij zoeken een scheidsrechtersinplanner. Met spoed!

Arbitrage Nieuws afbeelding

25-9 Vanaf eind oktober kunnen er op zaterdag geen wedstrijden meer gespeeld gaan worden, als er geen scheidsrechters ingepland gaan worden. Bert stopt, na vele jaren met het maken van die planning. En dus zijn we op zoek naar vervanging. Dus: Wie o wie gaat vanaf NU onze scheidsrechters planning voor de zaterdagwedstrijden maken? Een puzzel die thuis in eigen tijd achter eigen pc gemaakt

Lees verder

Wie wordt de nieuwe SCHEIDSRECHTERS-INDELER

Arbitrage Nieuws afbeelding

19-9 Wie o wie gaat vanaf NU onze scheidsrechters planning voor de zaterdagwedstrijden maken? Een puzzel die thuis in eigen tijd achter eigen pc gemaakt kan worden.  Een puzzel die ongeveer twee week voor elke speelzaterdag klaar moet zijn. En ja, soms daarna in overleg aangepast moet worden. Een puzzel die ongeveer 1 uur per week tijd zal vragen. Natuurlijk wordt je ingewerkt!

Lees verder

Spelregel briefing zaalhockey

Arbitrage Nieuws afbeelding

1-12 Woensdagavond 30 november heeft Laurent van der Spek een toelichting gegeven op de gewijzigde spelregels voor het komende zaalseizoen. Het was prima presentatie en een nuttige bijeenkomst. Dank Laurent!
Nieuw in de regels dit jaar zijn:
- de lange corner en
- de vrije bal die via de balk rechtstreeks de cirkel wordt ingespeeld:

Lees verder

Spelregel briefing Zaalhockey

Arbitrage Nieuws afbeelding

28-11 Spelregel briefing zaalhockey.
Wanneer? Woensdagavond 30 november
Hoe laat? 20:00 uur
Waar? Clubhuis
Voor wie? Scheidsrechters, Ouders, Spelers, Begeleiders, Trainers, Belangstellenden
Wat kun je verwachten?
Laurent van der Spek zal uitleg geven over de spelregels en hoe je ze toe moet passen (interpretatie).

Lees verder

Lange corner, nu ook in de zaal

Arbitrage Nieuws afbeelding

11-11 Binnenkort gaan we weer de zaal in!
In het zaalhockey zijn dit jaar één grote verandering en een paar kleine wijzigingen doorgevoerd. De grote aanpassing is de introductie van de lange corner.

Lees verder

Briefing zaalhockeyregels in Castricum

Arbitrage Nieuws afbeelding

4-11 Begin december start het zaalhockey seizoen weer.
Hoe zat het ook alweer met die regels? Wel of geen lange corner, wel of niet hoog en wat is nou precies de definitie van een blok?
Laurent van der Spek (een van onze eigen bondsscheidsrechters) komt uitleg geven over de zaalhockeyregels en belangrijker over hoe ze geïnterpreteerd moeten worden.

Lees verder

Scheidsrechtersexamen op 25 november

Arbitrage Nieuws afbeelding

2-11 Altijd al eens je scheidsrechterskaart willen halen?
Gewoon om te weten waarom er gefloten wordt, voor het spelinzicht of misschien zelfs wel om zelf te gaan fluiten (in de zaal)?
Op vrijdagavond 25 november aanstaande organiseren we weer een examen.
Jezelf hiervoor aanmelden kan heel eenvoudig:

Lees verder

Te koop: MHCC fluitjes

Arbitrage Nieuws afbeelding

30-10 Een wedstrijd fluiten doe je natuurlijk met een goede fluit.
Als scheidsrechter moet je namelijk goed te horen zijn voor spelers, maar ook voor de begeleiding en het publiek.
Iedereen die zijn scheidsrechterskaart haalt krijgt na afloop van het examen een fluitje van de club. Voor alle anderen zijn vanaf gisteren speciale MHCC fluitjes te koop.

Lees verder

Gezocht...

Arbitrage

13-10 Gezocht! Enthousiaste ouders!!  Binnenkort gaan we weer met vele teams aan de  zaalcompetitie  beginnen. Bij elke wedstrijd moeten we, als club, zelf een scheidsrechter regelen. Zoals iedereen natuurlijk zal beamen is dat erg veel gevraagd van onze jeugdscheidsrechters. Zij worden ingedeeld om met een willekeurig team mee te moeten. Vaak ver weg en een

Lees verder

Scheidsrechterscafé Castricum gaat NIET door !

Arbitrage Nieuws afbeelding

9-9 In verband met onvoldoende belangstelling (te weinig aanmeldingen) heeft de hockeybond besloten het scheidsrechterscafé niet door te laten gaan.
Dit betekent dat er dinsdag 13 september geen presentatie over de regels gehouden zal worden en dat het clubhuis gesloten blijft.

Lees verder

Spelregelcafé 13 september

Arbitrage Nieuws afbeelding

28-8 Op 13 september aanstaande wordt in ons clubhuis een spelregelcafé georganiseerd. Deze avond worden de (elftal) hockeyregels opgefrist en kunt u vragen stellen aan bondsscheidsrechters. Zie hiervoor ook het bericht elders op deze site.
De avond gaat alleen door als er voldoende aanmeldingen zijn.

Lees verder

Young Umpire Challenge

Arbitrage Nieuws afbeelding

5-5 Vind jij het gaaf om wedstrijden te fluiten, dan is dit je kans.  Meld je nu aan voor de Young Umpire Challenge.
Op zondag 19 juni 2016 wordt de Young Umpire Challenge weer georganiseerd.
Voor wie?  Voor e nthousiaste scheidsrechters van 14 t/m 18 jaar
Wanneer?   Zondag 19 juni
Waar?   HC Gooische

Lees verder

Spelregelbriefing Zaalhockey

Arbitrage Nieuws afbeelding

25-11 Nog een paar weken en dan gaan we weer de zaal in. In de zaal gelden natuurlijk wat andere regels dan op het veld. Maar, hoe zat het ook al weer?
Briefing
Vrijdag 27 november om 20:00 uur in ons clubhuis organiseren we een briefing.

Lees verder

Spelregelcafés

Arbitrage Nieuws afbeelding

4-9 Pak die voorsprong: kom naar een van de Spelregelcafés!
De KNHB organiseert in de maand september door het hele land spelregelcafés.

Wil jij het nieuwe seizoen met een voorsprong beginnen? Kom dan naar één van de spelregelcafés die in september door heel Nederland plaatsvinden.

Lees verder

Regel eigen doelpunt per 1 februari vervallen

Arbitrage Nieuws afbeelding

25-2 Beste scheidsrechters, coaches en spelers,
De KNHB volgt de beslissing van de FIH, die heeft besloten het verplichte experiment met de eigen doelpunt regel, per 1 februari jl. te beëindigen.
In de bijlage lees je meer over hoe de spelregel veranderd.
De scheidsrechtercommissie  


Lees verder

Storing LISA: scheidsen niet te zien op de site, WEL fluiten!

Arbitrage Nieuws afbeelding

7-2 Door een storing zijn de scheidsrechters die ingedeeld zijn voor zaterdag 9 februari, niet te zien op de site.  Degenen die opgesteld zijn en daarover een mail hebben ontvangen (was op 11 januari jl.) worden echter WEL verwacht om te fluiten!   Als je verhinderd bent, zoek dan (tijdig) een vervanger. Meestal is iemand die je goed kent, bijvoorbeeld uit je eigen team, het

Lees verder

VACATURE: coördinator Scheidsrechteropleidingen MHCC

Arbitrage Nieuws afbeelding

17-1 De functie van 'coördinator scheidsrechteropleidingen' is vacant. Voor deze functie is géén hockeyervaring vereist. De belangrijkste taken zijn: het ca. 4x per jaar oproepen van de jeugdleden die de leeftijd hebben om de cursus clubscheidsrechter te gaan doen, via de pc opgeven van de cursisten voor de digitale cursus, het contact met de cursisten over examendatum e.d.

Lees verder

Gezocht: 2 scheidsrechterplanners voor de jeugd

Arbitrage

7-7 De scheidsrechterscommissie is DRINGEND op zoek naar 2 vrijwilligers voor het indelen van fluitbeurten voor competitiewedstrijden op zaterdag. Bij het indelen moet o.a. rekening worden gehouden met beschikbaarheid en niveau van de scheidsrechters. Via een webapplicatie (LISA) worden de scheidsrechters gekoppeld aan wedstrijden. Voor deze taak is beschikking over computer met

Lees verder

Scheidsrechteravond voor senioren zonder kaart!

Arbitrage Nieuws afbeelding

18-10 Vrijdag 28 oktober a.s. start om 19.00 uur een avond voor senioren die nog geen scheidsrechterkaart hebben. Sinds enige tijd is het beleid dat fluiten een onderdeel is van het lidmaatschap van MHCC. Het principe is dat leden de verplichting hebben tijdens hun B-leeftijd de scheidsrechterkaart te halen. Dit is afgelopen jaren niet altijd gelukt en daarom wordt dit jaar een

Lees verder

Scheidsrechtersplanning op zondag

Arbitrage Nieuws afbeelding

18-2 De scheidsrechteraanwijzing op zondag gaat veranderen! 
Vanaf het begin van de tweede helft van de competitie in februari zal het systeem van aanwijzing van de scheidsrechters voor de zondagen veranderen!
 

Lees verder

Weer nieuwe scheidsrechters!!

Arbitrage Nieuws afbeelding

20-10 Sinds afgelopen zaterdag hebben we er weer 17 nieuwe scheidsrechters bij! Alle deelnemers aan de spelregelcursus, bijna allemaal meisjes en jongens uit de B1, zijn geslaagd voor het afsluitende examen. Er was maar één twijfelgevalletje, maar de examinator van de Bond loste dit soepel op. Voor de rest was het resultaat gewoon goed; één kandidaat met maar 1 fout en vervolgens een heleboel met

Lees verder

Nieuwe spelregels: spelers en scheidsen opgelet !!

Arbitrage Nieuws afbeelding

4-9 In de bijlage kunt u het nieuwe spelreglement vinden geldig vanaf 1 augustus 2012. Gewijzigd is dat ook een "eigen doelpunt" telt! Het criterium voor een doelpunt is dat de bal binnen de circel door een willekeurige speler is aangeraakt. Nieuw is dus, dat de bal binnen de cirkel door een (doel)verdediger gescoord kan worden zonder dat een aanvaller de bal binnen de circel

Lees verder

Opfriscursus zaalregels voor scheidsrechters op 8 december a.s.

Arbitrage Nieuws afbeelding

5-12Ga je in de zaal fluiten en wil je graag een opfrissing van de regels? Dat kan! Op donderdag 8 december om 20 uur is er een opfriscursus bij Overbos waar ook scheidsrechters van MHCC welkom zijn. Wil je hierheen, geef dit van tevoren (uiterlijk dinsdagavond) via mail door aan Arnout Krook ( [email protected] ).

Lees verder