header foto
 
Hockeyzaken

Silver Cup Castricum - Qui Vive

Nieuws afbeelding 17-3-2018

Castricum dames triomferen in onvervalste bekerthriller

 

Castricum – Qui Vive (1- 1) 2- 1

 

Het Castricumse avontuur in de bekercompetitie duurt voorlopig voort. Na de triomfen in de poulefase en de zege op 2e Klasser Groen Geel werd nu Qui Vive verslagen. De ploeg uit Uithoorn speelt 1e Klasse, twee klassen hoger dan Castricum, maar van enig klasse verschil was in het bekerduel niets te merken. In tegendeel. Castricum was over de hele wedstrijd gezien gewoon beter dan Qui Vive, creëerde meer kansen en won uiteindelijk verdiend.

 

Het aantrekkelijke spel en de successen van de Castricum dames zijn niet onopgemerkt gebleven in de regio. Opvallend veel publiek, ruim 150 toeschouwers, had de moeite genomen om op de kille vrijdagavond naar sportpark Wouterland te komen. Die kregen overigens ruimschoots waar voor hun geld. In het aantrekkelijke duel nam Castricum in de openingsfase brutaal het initiatief. Hoewel de eerste tien minuten zich volledig afspeelden op de helft van Qui Vive, waren het de bezoekers die onverwachts de score openden. Vanuit de omschakeling werd de spits van Qui Vive aangespeeld, die vanuit de draai prachtig raak schoot, 0- 1. Een klasse goal en een knap staaltje effectiviteit.

 

Castricum herpakte zich en liet in het vervolg van de 1e helft haar beste spel zien. Maxime Mobach, de gevaarlijke spits van Castricum, schoot rakelings naast na een aanval over links. De nummer acht van Castricum kreeg nog een grote kans. Met Naomi Schermer aan haar zijde leek Mobach op weg naar een Castricumse goal, maar de grote kans ging jammerlijk verloren. Pas nadat Castricum een handvol kansen had gemist viel de verdiende gelijkmaker. Melissa van Straaten sneed vanaf rechts naar binnen en schoot met de backhand op doel. Met een verraderlijke stuit plofte de bal tegen de plank, 1- 1.

 

In de 2e helft ging het voltallige publiek als één man achter de thuisploeg staan. Het gaf niet alleen een echte bekersfeer, maar het gaf de ploeg van Djurre Roggeveen en Daan van der Helm ook een extra zet in de rug. Hoewel weinig uitgespeelde kansen waren te noteren bleef het duel ook in de 2e helft boeien. Qui Vive moest het vooral hebben van de lange bal en de omschakeling, terwijl Castricum het betere positiespel liet zien. Toch opmerkelijk voor een ploeg die twee klassen lager speelt. De bezoekers kregen wel twee strafcorners. Tot opluchting van Castricum gingen die allebei hoog over. Twee minuten voor tijd viel dan de beslissing. Een individuele actie van Melissa van Straaten leek te smoren in de defensie van Qui Vive, toen plotseling Maxime Mobach opdook vanuit de 2e lijn. Net binnen de cirkel (!) haalde de Castricumse topscorer verwoestend uit, 2- 1. Wat een ontlading op het sportpark! Het was daarna nog even billen knijpen in de hectische slotfase. Castricum steunpilaar Amber Brakenhof viel uit en in de laatste seconde kreeg Qui Vive nog een strafcorner te nemen. Zou die nog roet in het eten gooien? Nee, want ook deze ging hoog over de goal van keepster Alies Dekkers. De bekerwinst van Castricum was een feit en dubbel en dwars verdiend. En die ereronde van onze Castricumse heldinnen was zeldzaam mooi!

 

Klaas Dekkers.

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws