header foto
 
Hockeyzaken

Zandvoort Dames 1 - Castricum Dames 1

26-3-2018

Castricum dames walsen over Zandvoort heen

Zandvoort – Castricum (0- 9) 0- 15

De hockeybond wil het klasse verschil in de 3e Klasse verkleinen door extra promotieplaatsen te creëren voor ploegen bovenin. Die gedachte werd afgelopen zondag bevestigd in het duel tussen hekkensluiter Zandvoort en Castricum. Zelden is een duel zo eenzijdig geweest. De wedstrijd was dan ook al snel van alle spanning beroofd. Uiteindelijk bleef het bij 15- 0 en die uitslag was niet eens geflatteerd.

Castricum coach Daan van der Helm had zijn team de opdracht gegeven om in hoog baltempo het spel te verplaatsen en zo ruimte te creëren voor het aanvalsspel. Die tactiek slaagde overduidelijk. Castricum liet er vanaf de eerste minuut geen gras over groeien. Dankzij goals van Tiffany Baltus en Melissa van Straaten was het al snel 0- 2. Kleine smet op de wedstrijd waren de drie strafcorners die de thuisploeg kreeg kort na elkaar. Castricum pakte de draad weer op en na een kwartier viel misschien wel de mooiste treffer van de middag. Centrale verdediger Amber Brakenhoff scoorde uit een strafcorner met een prachtig geplaatste sleeppush, zoals je ze wel eens ziet op televisie. De fraaie 0- 3 werd in de 1e helft gevolgd door maar liefst nog een half dozijn goals. Melissa van Straaten, rebound na een strafcorner, Maud Zandbergen van dichtbij, Tiffany Baltus met haar tweede en Brit Laan na een mooie solo door het midden zorgden voor 0- 7. Het werd nog erger voor de thuisploeg, die zelf nog wel een keer de paal raakte. Tiffany Baltus en Maxime Mobach met de backhand zorgden voor een ruststand van 0- 9. Op de whatsapp berichtjes naar de thuisblijvertjes in Castricum kwamen veel reacties met vraagtekens, maar de ruststand klopte toch echt.

De vraag was of Castricum het goeie spel van de 1e helft een goed vervolg kon geven in de 2e helft. Dat lukte vrij aardig. Maxime Mobach zette voor vanaf de achterlijn en Tiffany Baltus bracht de dubbele cijfers op het scorebord, 0- 10. Maxime Mobach uit de rebound van een strafcorner was goal nummer 11. De nummer 12 van Castricum was ook een hele mooie. De aanval begon van achteruit bij de opnieuw sterk spelende Amber Brakenhoff, die de bal onderschepte en Maud Zandbergen op maat bediende. Via tussenstation Melissa van Straaten kwam de bal bij Tiffany Baltus, die haar vijfde van de middag liet noteren. Met nog een half uur op de klok liet Castricum de teugels wat vieren. Bij Castricum, dat Mette Dekkers en Maud Laan langs de kant hield en maar twee wisselspelers had, kwam nonchalance in het spel. De score werd niettemin verder opgevoerd. Maxime Mobach scoorde een kwartier voor tijd na een fraai hakballetje van Tiffany Baltus. Melissa van Straaten, vrijgelaten bij de 2e paal, tekende nummer 14 aan uit een prima voorzet van Eva Nolting en de laatste treffer kwam van dezelfde stick als de eerste. Tiffany Baltus completeerde haar half dozijn goals na een uitstekende actie van Brit Laan, 0- 15.

Met al dat aanvalsgeweld en de vele treffers zou je het uitstekende verdedigende spel van Castricum bijna vergeten. Dat zou niet terecht zijn, want juist daar lag de kracht van Castricum. Philie Broekmeijer, Amber Brakenhoff, Isa Schut, Noah Leijthuizer, Fabienne Kick, Alies Dekkers en Naomi Schermer hadden allemaal net zo’n belangrijk aandeel in het succes en weer werd de nul gehouden. Volgende week speelt Castricum in de kwartfinale van de Silvercup tegen 1e Klasser ’t Gooische. Die week daarna komt Pijnacker naar Castricum. Die ploeg is bezig aan een opmars en liet ook al in Pijnacker zien goed te kunnen hockeyen. Voldoende ingrediënten voor weer twee boeiende hockeywedstrijden!

Klaas Dekkers