header foto
 
Hockeyzaken

Dames 1 - Pijnacker Dames 1

Nieuws afbeelding 13-4-2018

Sterk Castricum wint overtuigend van Pijnacker

 

Castricum – Pijnacker (2- 0) 5- 0

 

Castricum dames 1 heeft afgelopen zondag opnieuw een knappe zege behaald. In een uitstekende wedstrijd werd Pijnacker met 5- 0 verslagen. Vooral in de 2e helft had de tegenstander niks in te brengen. Een fraaie zege was het resultaat voor de ploeg van Djurre Roggeveen en Daan van der Helm.

 

De Castricum coaches spraken vooraf gaande aan het duel over een cruciale wedstrijd. Daar waren best redenen voor te bedenken. De uitwedstrijd had Castricum immers maar nipt gewonnen (2- 3) en dat had destijds alles te maken met het goede spel van de ploeg van Albert Monpellier. Castricum was gewaarschuwd en startte dan ook geconcentreerd. De eerste kans van de wedstrijd was echter voor Pijnacker. Milou van der Arend ontsnapte na een slippertje van Amber Brakenhoff, maar haar schot werd gekeerd door Castricum keepster Alies Dekkers. In de openingsfase golfde het spel heen en weer waardoor vaak veel ruimte ontstond voor de ploeg in balbezit. Plotseling lag de bal in het doel van Pijnacker. Maxime Mobach tipte in de cirkel de strakke inspeelpass van Eva Nolting aan en Pijnacker keepster Leonie Heijmans had het nakijken, 1- 0. Het spel bleef in hoog tempo op en neer gaan en Pijnacker kreeg nog twee kansen. Milou van der Arend schoot voorlangs na een aanval over rechts en Alies Dekkers bracht nogmaals redding. Dat waren wel zo’n beetje de wapenfeiten van Pijnacker, want naar mate de 1e helft vorderde kreeg Castricum steeds meer het overwicht. Keer op keer zocht Castricum de aanval en die strijdwijze werd beloond. Pijnacker aanvoerster Femke de Cock keerde de bal op de doellijn met de voet, strafbal. Amber Brakenhoff pushte fraai binnen en bracht Castricum op 2- 0.

 

In de 2e helft bleef Castricum in hoog tempo en met gevarieerd spel Pijnacker onder druk zetten. Vooral verdedigend stond het heel goed bij Castricum, dat telkens goed druk zette bij balbezit van de tegenstander. Pijnacker kwam niet in haar spel en na het veroveren van de bal zocht Castricum snel de ruimte. Het was bij vlagen een lust voor het oog! Het wachten was op de derde goal, maar die bleef lang uit. Melissa van Straaten was een paar keer dichtbij een treffer, maar Heijmans redde twee keer en een derde poging met de backhand ging rakelings voorlangs. Halverwege de 2e helft besliste Castricum alsnog de wedstrijd. Femke de Cock kreeg opnieuw een bal tegen het lichaam en de scheidrechter kon niets anders dan de bal weer op de stip leggen. Maxime Mobach benutte bekwaam het buitenkansje en liet Leonie Heijmans kansloos, 3- 0. Hoewel de wedstrijd beslist was, zette Castricum nog eens aan. "Het was bij vlagen genieten, zo goed als wij toen speelden! Dit was misschien wel onze beste wedstrijd van het seizoen”, sprak een opgetogen Djurre Roggeveen na afloop. Het publiek kreeg volop waar voor haar geld en het was Eva Nolting, die een uitstekende wedstrijd speelde, die Tiffany Baltus in stelling bracht, 4- 0. Met een prachtige backhand slag zorgde Eva Nolting zelf voor 5- 0.

 

Pijnacker coach Albert Monpellier vond dat de uitslag kwam omdat zijn ploeg een totale off day had. Daarmee deed Monpellier Castricum te kort. Het was niet zozeer de zwakte van Pijnacker, maar de kracht van Castricum dat vandaag de doorslag gaf. Castricum staat nog steeds tweede met nu 35 punten uit 15 duels en volgende week hebben we weer een wedstrijd. Ik nodig iedereen, die van goed hockey houdt, uit om zondag naar HDS – Castricum te gaan. Als onze meiden dan net zo spelen als de voorbije weken, zult u daar geen spijt van krijgen!

 

Klaas Dekkers.