header foto
 
Hockeyzaken

Parahockeyers meet ABC-lijn

Nieuws afbeelding 16-5-2021

Dat het coronatijdperk mensen creatief maakt is inmiddels bekend. Zo ook bij MHCC. Doordat we veel activiteiten met eigen teams organiseren, kwamen we op het idee om onze parahockeyers en onze junioren met elkaar in contact te brengen. Vorige week woensdag is het startsein gegeven en heeft MC2 een volledige training meegedraaid met onze parasporters. Het enthousiasme spatte er van beide kanten vanaf. Een verzoek om nog een keer samen te trainen werd al gelijk na de training neergelegd. Komende woensdag sluiten de jongens C1 aan. Het programma is tot en met eind juni door gepland.

De gezamenlijke training is een idee van Niel van Vuuren, Karin Rijs en Marleen Scherpenzeel. Niel is binnen de club al jaren de kartrekker van de parahockey, Karin zet zich voor de club in binnen de TC junioren voor de meisjes A-Lijn en Marleen binnen de TC junioren voor de meisjes C-lijn.

Wat is Parahockey bij MHCC?
Parahockey is voor spelers met een verstandelijke of een lichamelijke beperking. Bij MHCC zijn we zo’n 17 jaar geleden gestart met parahockey, toen nog G-hockey. Momenteel zijn er twee teams. De spelers zijn tussen de 13 en 33 jaar en 80% daarvan is vrouw. Dat vinden de tegenstanders niet altijd leuk als ze niet kunnen winnen :). Veel van de parahockeyers doen al vanaf het begin af aan mee. Wij hopen dat er binnenkort weer een nieuwe lichting jonge paraspelers van onder de 18 jaar zich aansluit bij de club.

Regionale functie
Onze club heeft een regionale functie op gebied van Parahockey: de spelers komen uit Castricum, Schagen, Bergen, Schoorl, Heerhugowaard, Egmond, Heiloo en Beverwijk. Beide teams worden getraind door Sophie Brocken en Niel van Vuuren. Hierbij krijgen zij hulp van een vader en een broer van spelers. Er wordt op maandag- en woensdagavond van 19.00 - 20.00 uur getraind. G1 speelt 8-tal hockey op een half veld en G2 speelt 6-tal hockey op een kwart veld.

Special Olympics
Iedere 2 jaar gaan we met onze parasporters naar de Special Olympics. Vanwege corona werd dit afgelopen jaar uitgesteld. Hopelijk kan er dit jaar alsnog in Den Haag op 12 juni een verkorte versie van dit evenement plaatsvinden. Normaal is het een lang weekend vanaf vrijdagmiddag t/m zondag. Volgend jaar gaan we naar Twente. Dan komen er ruim 2.000 sporters met een beperking samen voor allerlei sporten. Van voetbal en hockey tot paardrijden en zwemmen. In 2015 mochten we met 6 spelers, als onderdeel van Nederland B, naar het Parahockey toernooi in London. Dat was een hele belevenis met spelers uit andere landen en ook hun nationale teams. Een groots sporttoernooi waar zelfs gedacht was aan een echt Holland House.

Doel
Het doel van de parasporters is altijd weer beter worden. Waarbij een prettig samenspel voorop staat. Met of zonder succes: we blijven altijd de pluspunten zien en willen met elkaar een zo’n ‘gewoon’ mogelijk potje hockey spelen.

Wil je meer weten over deze lijn of over dit leuke initiatief bedacht en uitgevoerd door onze leden? Zoek dan contact met Niel van Vuuren via 06 - 41 88 61 19. 


 

 

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws