header foto
 
Arbitrage

6 aspirant clubscheidsrechters-plus slagen voor praktijkexamen!

Nieuws afbeelding 3-5-2022 Maar liefst zes MHCC-leden hebben deze week het praktijkexamen voor clubscheidsrechter-plus (CS+) gehaald. Dat betekent dat ze goed op weg zijn om nóg betere scheidsrechters te worden én op hogere niveaus op onze club kunnen fluiten. Saranda, Chantal, Lena, Sophie, Amber en Ole: van harte gefeliciteerd! 

De zes deelnemers hebben tijdens de CS+ opleiding allerlei vaardigheden geleerd om een nog betere scheidsrechter te worden. Afgelopen maandag 2 mei was het praktijkexamen. Tijdens dit examen is onder meer hun spelregelkennis, wedstrijdmanagement en positionering getoetst. En nu het praktijkexamen is gehaald, mogen de deelnemers ook het theorie-deel gaan afronden. Binnenkort is MHCC dus hopelijk zes nieuwe clubscheidsrechters-plus rijker. 

Superleuk en leerzaam 
Saranda Bakels, deelnemer en voorzitter van de MHCC-scheidsrechterscommissie, vertelt: ‘Ik ben de CS+-opleiding gaan doen omdat ik fluiten erg leuk vind en wat meer uitdaging zocht. Tijdens deze opleiding sta ik veel samen met onze jonge scheidsrechters op het veld. Dat vind ik superleuk en vooral ook erg leerzaam. Ik heb zelf nooit gehockeyd en leer ik van elke CS+ weer nieuwe dingen.” 

Saranda vervolgt: ‘Deze cursus is wat mij betreft een aanrader voor iedereen die meer uit zichzelf wil halen. Het is namelijk ook voor je eigen spel een heel goede opleiding. Je leert niet alleen wat wel en niet mag, maar krijgt ook meer inzicht in wat een scheidsrechter wel en niet ziet.’ 

Ook zin om (beter) te fluiten? 
Lijkt het jou ook leuk om scheidsrechter te worden? Of wil je nog beter kunnen fluiten? Stuur dan een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Reacties


Milo Tuinman

10-5-2022 @ 14:17:47 |Gefeliciteerd en veel plezier met het fluiten.

Reageer op het nieuws