header foto
 
Hockeyzaken

Wil jij ook praktische tips voor het zijn van een goede coach en/of trainer?

Nieuws afbeelding 30-10-2022 Zorg er dan voor dat je er komende woensdagavond bij bent. We starten dan namelijk met de kick-off voor de basiscursussen Hockeytrainer en Hockeycoach. Een interessante avond die voor iedereen toegankelijk is en gericht is op alle trainers en coaches én iedereen die hier - nu of in de toekomst - mee aan de slag wilt. Voor alle trainers is deze avond verplichte kost, voor alle (ouder) coaches een grote aanrader.

Een interactieve avond waarbij we van elkaar kunnen leren en ervaringen kunnen delen. Tijdens deze avond krijg je praktische tips & tricks over bijvoorbeeld het maken van teamafspraken, het geven van individuele aandacht, het stimuleren van je spelers en hoe om te gaan met ouders? Stuk voor stuk belangrijke onderdelen van goed trainerschap en fijne coaching. We pakken het gedegen aan: later in het seizoen bieden we nog een vervolg basiscursus trainen en vervolg basiscursus coachen aan. Deze vervolgcursussen worden door HockeyFood, in de tweede helft van het seizoen, aangeboden. 

Voor wie?
Deze cursussen zijn verplicht voor onze jeugdtrainers en coaches die nog niet zo lang training geven. Maar we hopen ook dat er enthousiaste ouders aansluiten. Juist als je geen hockey-, trainers- of coachervaring hebt, is dit de perfecte manier om de benodigde basiskennis op te doen. In combinatie met de online ondersteuning die HockeyFood aanbiedt, ga je goed voorbereid aan de slag.

Yara van Gendt
De Kick-off wordt gegeven door Yara van Gendt. Yara is een zeer gerenommeerde sportpsycholoog en performance coach, die samen met Afke van der Wouw het bedrijf Wouw performance heeft opgezet. Naast vele profsporters en professionele teams die zij begeleiden, zijn zij ook auteur van meerdere boeken gericht op de performance van de sporter.

MHCC eerste partnerclub van HockeyFood
HockeyFood is een platform (web/app) dat voor ruim 160 hockeyclubs in Nederland oefenstof, leerlijnen, coachinformatie en inspiratie via de club-app faciliteert. Hiermee zorgt het voor structuur in de jeugdopleiding en biedt het houvast en inspiratie aan de trainers -en coaches.

Sinds dit seizoen is MHCC de eerste partnerclub van HockeyFood. Dit is een pilotproject om te testen of dit voor beide partijen vruchtbaar is. Dat betekent dat MHCC niet hoeft te betalen voor het systeem (de applicatie en inhoud) en de cursussen die HockeyFood op de club verzorgt. In ruil daarvoor maakt Hockeyfood tijdens de sessies die er op de club georganiseerd worden beeldmateriaal (film en foto). Dit beeldmateriaal wordt met name gebruikt voor de digitalisering van de stof in het platform (dus oefeningen, filmpjes voor de online cursussen etc.). Soms worden er ook beelden gemaakt die ter promotie van het platform gebruikt worden. Als de pilot bevalt, zal HockeyFood in elk district een partnerclub uitzoeken. Uiteraard zal ons partnership dan ook gecontinueerd worden.

Basisopleiding trainen -en coaches
Omdat we vanuit zowel MHCC als HockeyFood hopen dat er zoveel mogelijk mensen deze eerste avond aansluiten, nodigen we bij deze ook ouders van jeugdleden uit die tot nu toe nog niet actief zijn op of langs de lijn als trainer en/of coach. 

Van alle ouder-coaches en ge├»nteresseerde ouders vernemen we graag of ze erbij zijn. Als je komt, wil je dan zo snel mogelijk (maar uiterlijk 1 november) een mailtje sturen naar [email protected].

Programma woensdag 2 november 2022
Tijd: Inloop vanaf 20:00 uur, aanvang 20:15 uur, einde rond 22:00 uur
Locatie: Clubhuis MHCC
Inschrijving: [email protected] (opgave van naam + eventuele rol bij welk team zoals bijvoorbeeld ouder van dochter in MD4)

Deze avond gaat je veel inspiratie opleveren waarmee je de komende weken, maanden weer vooruit kunt. Mochten ouders na deze avond de smaak te pakken hebben, dan nodigen we ze van harte uit om de vervolgcursussen, na de winterstop, ook te volgen.

Kosteloze deelname
Aan deze opleidingen zijn normaal gesproken voor een vereniging kosten verbonden. Net als de applicatie van HockeyFood. Als partnerclub bieden wij HockeyFood de mogelijkheid om opnames te maken tijdens onder andere deze avond. Mocht je wel graag willen komen, maar er problemen mee hebben dat je gefilmd wordt, dan vernemen we dat graag. We zoeken dan naar een passende oplossing.