header foto
 
Hockeyzaken

Zaalseizoen´23 -´24: belangrijke informatie

Nieuws afbeelding 17-11-2023 We hebben nog een paar weken te gaan op het veld, maar de voorbereidingen voor de zaalhockey zijn al in volle gang. In dit bericht vinden jullie informatie over de zaaltraining en zaalindeling voor de teams O10, O12 en O14. Ook lees je meer over de twee selectietrainingen voor de A en B jeugd, waarna een teamindeling voor de zaal wordt gemaakt.

Zaaltraining
Er wordt gestreefd om coaches en trainers zoveel mogelijk dezelfde teams te laten trainen en te coachen als op het veld. Omdat er meer teams zijn dan op het veld zal dit niet altijd mogelijk zijn. De gesprekken met de trainers en coaches zijn ook nog niet afgerond. We hopen zo snel mogelijk deze toezeggingen te krijgen. De trainingstijden zijn voorlopig, omdat er zoveel mogelijk in dezelfde weken getraind zal worden als wanneer de wedstrijden plaatsvinden. Onderaan dit bericht vind je de bijlage met het trainingsschema voor de eerste twee weken. 

Belangrijke data:
 • Zondag 19 november 20:00: informatieavond voor extra uitleg van de spelregels.
 • Dinsdag 21 november 19:30 en donderdag 23 november 19:30: mogelijkheid tot het doen van een scheidsrechters examen.
 • Zondag 26 november 14:00 tot 18:00: oefenmoment voor nieuwescheidsrechters in de zaal.
 • Zaterdag 2 december: de laatste wedstrijd in 2023 in de veldcompetitie, hierna is er nog een inhaaldag op 3 december.
 • Zaterdag 9 december 2023 tot en met 11 februari 2024: zaalhockeycompetitie. Dit zijn 12 mogelijke speel weekenden. Let op: de weekenden rondom de kerstvakantie wordt er ook gespeeld en kan het team dus ingedeeld worden.
Scheidsrechters
Voor de zaalcompetitie moeten de ouders die fluiten in het bezit zijn van een scheidsrechterskaart. Zorg in het team dat er voldoende ouders met een geldige kaart zijn, zodat je de wedstrijden onderling kunt verdelen. 

Als er nog ouders zijn die een scheidsrechterkaart willen halen, moeten zij zich zo snel mogelijk melden bij Saranda Bakels (06 28174066). Weet dat wij voor elk examen/kaart betalen, dus geef je alleen op als je daadwerkelijk het examen gaat doen. 

Op 26 november worden onderlinge wedstrijdjes georganiseerd voor de O10 en O12. Deze zijn speciaal georganiseerd voor ouders om te kunnen oefenen met fluiten in de zaal.

Vormgeving zaalcompetitie:
 • Elk team wordt ingedeeld in een poule van 6 of 7 teams.
 • Elk team speelt tegen 5 of 6 tegenstanders in totaal 10/12 wedstrijden die gespeeld worden op 5/6 speeldagen. Dus twee wedstrijden op een speeldag. Dat kan een zaterdag of een zondag zijn.
 • De speeldagen worden verdeeld over de 12 speelweekenden. De indeling volgt spoedig. Het kan dus zijn dat je direct al de eerste zaalwedstrijd hebt op 9 december, het kan ook zijn dat je pas een week later begint.
 • De wedstrijden vinden plaats in zalen in de buurt, dat kan zijn in de Bloemen in Castricum, maar ook bijvoorbeeld in Haarlem of Heerhugowaard, Wel altijd binnen het district Noord-Holland.
 • Trainingen in de zaal worden geregeld voor alle teams. Ieder team traint minimaal 7 keer in de zaal. Geprobeerd wordt dat de teams minimaal 1 training in de zaal hebben gehad voor de eerste wedstrijd. Trainingen kunnen plaatsvinden in Castricum (de Bloemen), Akersloot (de Lelie) en Limmen (de Enterij), op maandag, woensdag, donderdag of vrijdag. 
Teamsamenstelling O10, O12 en O14
De teamindeling is met veel zorg en aandacht samengesteld, waarbij ontwikkeling, inzet en plezier voorop staan en waarbij wij ons uiterste best hebben gedaan om iedereen in een passend team te plaatsen. De hoofdtrainers hebben het seizoen de spelers kunnen volgen op de trainingsdagen en de wedstrijden. Op basis van de bevindingen van techniek, tactiek, fysiek en mentale facetten zijn de teams zorgvuldig samengesteld. Mocht je extra toelichting willen hebben over hoe de teams tot stand zijn gekomen, dan vragen wij je te mailen naar [email protected] (per app/telefoon zal niet gereageerd worden).

Hoe vind ik de nieuwe teamindelingen?
De teamindelingen zaal kun je vanaf nu bekijken via Mijn MHCC op de website van MHCC. Je logt in met je lidnummer en wachtwoord en gaat dan naar documenten > TC Jeugd. Ervaar je problemen op je telefoon (Android), log dan in via een PC of laptop. 

Teamsamenstelling O16, O18
Vanuit het trainingsteam is besloten om selectietrainingen te organiseren voor de A en B jeugd. Hierna worden de zaalteams gevormd. 

Alle selectietrainingen worden gespeeld in sporthal De Enterij in Limmen (houd s.v.p. rekening met de wegafsluiting Rijksweg in Limmen).

Selectietrainingen voor de MO-18 gaan plaatsvinden op:
 • Maandag 20 november van 18.00 - 21.00
 • Maandag 27 november van 18.00 - 21.00
Selectietrainingen voor de MO-16 gaan plaatsvinden op:
 • Donderdag 23 november van 17.00 - 19.00 
 • Donderdag 30 november van 17.00 - 19.00
De speelsters zijn verdeeld in 2 groepen en hockeyen beide avonden, zodat ze zoveel mogelijk ballen spelen en de trainers een zo goed mogelijk beeld krijgen. Omdat sommige speelsters misschien wat moeten regelen voor vervanging op werk, is dit bericht afgelopen week door de coaches al met hen gedeeld. 

Mocht je extra toelichting willen hebben over hoe de A/B teams voor de zaal tot stand zijn gekomen, dan vragen wij je te mailen naar [email protected] (per app/telefoon wordt niet gereageerd).

Het trainingsschema week 1 en 2 zie je in onderstaande bijlage:
Bijlage