header foto
 
Hockeyzaken

Spelregelwijzigingen

Nieuws afbeelding 13-8-2010

Ten eerste geldt dat de ingrijpende wijzigingen van het vorig seizoen (self-pass en vrije slagen binnen het 23-meter gebied), die toen werden ingevoerd als experimentele regels, nu met ingang van dit seizoen definitief worden.
 
Verder wordt er een aantal andere wijzigingen doorgevoerd, maar daar zullen we in de praktijk weinig van merken.
Zo vervallen de bepaling over het uitlokken van overtredingen en de bepaling over de plaats van een verdedigende vrije slag binnen de cirkel.
Ook worden nadere aanwijzingen gegeven hoe te handelen bij overtredingen bij de uitvoering van de strafcorner en strafbal.
Zelf denk ik dat het een verarming is dat het uitlokken van een overtreding (het “zoeken van een voetje”) niet meer bestraft kan worden. Hij werd inderdaad wel (te) weinig toegepast, maar er was in ieder geval wel een mogelijkheid bij het erg opzichtig op de voet spelen.
 
Zie voor de officiële tekst die we van de Bond ontvingen, bijgaand pdf-bestand of de website van de KNHB ( http://www.knhb.nl/arbitrage/nieuws/DU15310_Briefing+bondsscheidsrechters+2010-2011.aspx )..
 
Verder willen we hierbij inventariseren hoeveel belangstelling er bestaat voor een scheidsrechtersbriefing aan het begin van het seizoen. Heb je interesse, mail dan naar [email protected]
 
Pieter Lagro,
Voorzitter scheidsrechtercommissie

 

Bijlage

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws