header foto
 
Hockeyzaken

Informatiebijeenkomst 15 april: samenwerking jongenslijn MHCC en Terriers

Nieuws afbeelding 9-4-2024 Wij nodigen ouders en spelers graag uit voor een bijeenkomst over de teamindelingen en samenwerking jongenslijn Terriers en Castricum op maandag 15 april om 20.00 uur . We geven deze avond graag meer uitleg en antwoord op de vragen die er zijn. De bijeenkomst wordt gehouden in het clubhuis van MHCC. 

Wat is die samenwerking?
Dit seizoen zijn we gestart met 2 combinatieteams tussen Terriers en Castricum. De reden van deze samenwerking is dat we sinds een aantal jaren zien dat het aantal jongens afneemt en de samenwerking met Castricum zorgt ervoor dat we én teams voor de jongens kunnen blijven maken én dat we meer teams kunnen indelen naar wens van spelers/ ouders (bv. op sterkte, vriendjes, klasgenoten, gelijkgestemden, etc.). 

Samenwerking komend seizoen Terriers - Castricum
Deze samenwerking voor de jongensteams willen we voor het volgend seizoen doorzetten en uitbreiden voor alle jongens teams. Terriers en Castricum (de jeugdcommissies) gaan samen deze teams samenstellen voor aankomend seizoen. Voor de selectieteams, zoals nu beide combinatieteams, spreekt voor zich dat dit gaat op basis van sterkte, maar voor alle andere teams zal de samenstelling meer gebaseerd worden op het bij elkaar brengen van gelijkgestemden, vriendjes die al jaren met elkaar spelen en/ of klasgenootjes. 

Nu hebben we in diverse lichtingen van Castricum niet de mogelijkheid om teams beter op elkaar af te stemmen of vriendjes bij elkaar te zetten omdat er simpelweg niet genoeg jongens zijn. Door de samenwerking met Terriers zijn er meer jongens, dus kunnen we meer jongensteams maken en kunnen we dus meer rekening houden met wensen, etc. 

Hoe werkt een combinatieteam?
Een combinatieteam van Terriers en Castricum is een team met jongens van beide clubs in 1 team met een verdeling die afhankelijk is van het aantal jongens. Omdat het jongens van 2 clubs zijn wordt er getraind op beide clubs en worden de thuiswedstrijden gespeeld op beide clubs. Dat is in eerste instantie gek, maar het afgelopen jaar hebben we geleerd van de 2 bestaande combinatieteams dat dit geen probleem is en eigenlijk heel makkelijk gaat. Ook het samenspelen gaat heel goed met de jongens en zoals gezegd blijft, net zoals altijd, het samenspelen met vriendjes, klasgenootjes, etc. gewoon bestaan. 

Voor de jongste jeugd gaat het anders en zullen de spelers gewoon op de eigen club trainen. 

Waarom moeten we combinatieteams maken?
De samenwerking tussen Terriers en Castricum is een goede samenwerking omdat we vergelijkbare clubs zijn (ook qua cultuur), maar is niet een samenwerking die geboren is uit luxe. Omdat er steeds minder jongens hockeyen, ondanks alle werfactiviteiten die gedaan worden, is het steeds lastiger om teams voor de jongens te maken. Als we niet zouden samenwerken is de kans meer en meer aanwezig dat we wellicht geen team voor een bepaalde lichting meer kunnen maken en dat er voor uw zoon geen team meer is. En dat zou toch jammer zijn. Door deze samenwerking kunnen we hockey voor alle leeftijden jongens blijven aanbieden. 

Bijeenkomst: tijd voor vragen en opmerkingen
Wij kunnen ons voorstellen dat u als ouder vragen en opmerkingen heeft. Om die reden organiseren we een bijeenkomst op maandag 15 april om 20.00 uur op Castricum waar u als ouders of speler uitleg krijgt en vragen kan stellen. 

Kortom, kom naar de bijeenkomst en stel uw vragen en neem gerust uw zoon mee, want die kan ook vragen stellen uiteraard. 

Met vriendelijke groet, 
Het bestuur en de jeugdcommissies

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws