FAQ - Veelgestelde vragen

Klik voor meer informatie over de betreffende categorie
  Bestuur  Aantal vragen: 1
  Wedstrijdsecretariaat 0251-655347 (Zat- & Zondag)  Aantal vragen: 1
 Accommodatie  Aantal vragen: 2
 Afkortingen en termen bij MHCC  Aantal vragen: 2
 Communicatie  Aantal vragen: 1
 Feesten  Aantal vragen: 1
 Gevonden voorwerpen  Aantal vragen: 1
 Helpdesk website  Aantal vragen: 6
 Hockeyzaken TC  Aantal vragen: 1
 Reglementen  Aantal vragen: 1
 Scheidsrechter  Aantal vragen: 1
 Sponsoring  Aantal vragen: 1
 Vertrouwenspersoon  Aantal vragen: 1
 Vragen voordat je lid wordt  Aantal vragen: 2
 Vrijwilliger  Aantal vragen: 1
 Wedstrijden  Aantal vragen: 2

Mist u informatie hier? Mail ons op [email protected]

Afkortingen en termen bij MHCC
Afkortingen van de website

LARS

Leden Arbitrage Systeem: Hiermee plannen scheidsrechters zelf hun te fluiten wedstrijden in.

LISA

Leden Informatie Systeem Almeerse: Online-systeem waar alle informatie voor/van onze leden wordt beheerd. Toegankelijk voor leden van de organisatie. Dit systeem is ontworpen door de Almeerse maar ingekocht door MHCC.

MATS
Materiaal Administratie Systeem: Online kan worden bijgehouden wie welke materialen (met name sleutels) binnen MHCC beheert of in bruikleen heeft.

BAS
Bar Administratie Systeem: Hierin kunnen de leden zelf hun diensten inplannen in het barschema.

Hier volgt uitleg over termen en afkortingen die vaak gebruikt worden.

DACO

Dagcoördinator op zaterdag, gezeten achter de DACO-tafel.

Uitgevoerd door een groepje ouders van jeugdleden, die alle zaken

tijdens de wedstrijden coördineren. Als je uitspeelt kun je er een

routebeschrijving halen.

KENNISLIJN

D en E-jeugdleden krijgen informatie over de spelregels. Zij moeten dit leren en doen gezamenlijk examen waarna ze een hockeydiploma krijgen. Ouders worden geacht bij het leren te ondersteunen.

OPEN DAGEN

Mogelijkheid voor de jeugd om kennis te maken met de hockeysport. Jongens en meisjes krijgen, op leeftijd ingedeeld, 1½ uur training van een gediplomeerde train(st)ers. Deze dagen zijn tegen het einde van het hockeyseizoen.

TULPENCURSUS

Vervolg op de open dagen: 4 zaterdagen gedurende 1½ uur training voor de jeugd.

INSTUIFDAGEN

Dit zijn de  open dagen aan het begin van het seizoen.

D-KAMP

Het is een nacht kamperen met tenten op Wouterland voor alle jongens en meisjes van de D-jeugd. Het is bij aanvang van het nieuwe seizoen. Start Zaterdagmiddag, einde zondag om 12:00 uur.

MYTYLSCHOOL

Eenmaal per jaar in april komen 30 à 40 leerlingen van de Mytylschool uit Bergen voor een toernooi met onze 9/10-jarige hockey(st)ers, meestal op woensdagmiddag.

Er zijn een aantal rolstoel kinderen bij.

OUDER-KINDTOERNOOI

Een toernooi op zaterdag voor Pasen voor alle E, F en G-jeugd. In teams met ouders worden enkele wedstrijdjes gespeeld. Na afloop is er een gezamenlijke lunch.

SPELENDAG

Ter afsluiting van het hockeyseizoen is er in district Noord- Holland een toernooi voor álle D, E en F-jeugd, voor wie mee wil doen. Alle hockey verenigingen krijgen via de KNHB teams toegewezen en organiseren het toernooi. Castricum kan bv. een aantal F-teams krijgen of een aantal E-teams. Ieder jaar is het anders.

GROTE CLUBACTIE

Mogelijkheid voor jeugdleden om geld te verdienen voor de club, door het verkopen van loten van de grote clubactie. Een deel van de inkomsten is voor je club.

DEEN ACTIE

Sommige jaren doen we mee aan de actie die supermarkt Deen organiseert. Klanten krijgen muntjes die ze in de koker van de club kunnen stoppen. Van tevoren moet je als club een project noemen waarvoor het geld gebruikt wordt. Als dat wordt goedgekeurd, moet je als vereniging wel bepaalde services verlenen, zoals bv. boodschappen inpakken.